Open Day Little Caliphs Seksyen 7, Shah Alam

Assalamualaikum..

Semalam cuti sbb Qoid Rafif demam kuat..berapi badan dia panas..tp kaki sejuk mcm ais..Ibu dan Ayah amik EL jaga dia..dan Alhamdulillah hari ni dah sihat seperti biasa.. Actually Ahad tu bawa Qoid g open day tadika yang dia akan pegi. Little Caliphs kat Seksyen 7, Shah Alam..

Sebelum pegi..bawa dia naik komuter dulu..then bwk g bfast roti canai..pujuk hati..lepas selesai semua bagitau Qoid..jom pegi sekolah..maka bermulalah drama air mata di hari minggu..menjerit-jerit dalam kereta suruh pusing balik..balik umah lah..apalah..tp kekerasan hati Ibu dan Ayah bawa juga dia pegi ke Shah Alam..Sambil tu pujuk bagitau sekolah best! Encik Hubby mulanya kesian juga dengan Qoid..kata muda lagi lah...hihi..tp dia kene gak belajar masuk sekolah awal sikit..Ibu dah kuatkan hati..so..no turning back! :p
Sampai kat tadika..biasalah..menyelit kat Ibu dan Ayah..Then nampak mainan banyak..so apa lagi tarik tangan Ibu g main..Ayah setelkan yuran..kami byr yuran utk semester pertama dulu..dari Januari-Jun 2014..Total selepas tolak deposit tempoh hari RM746.50. Ini termasuk pembayaran utk stationeries..equipments, sport day event, trips, uniforms dan buku-buku..Bayaran bulanan RM250 akan dibayar setiap awal bulan..So..harap-harap oklah Qoid Rafif di sini..Lagipun Arianna Hani pun ada nanti..Insya Allah berserah pada Allah..
 
 
Mainan ni sejenis alat muzik..bunyi dia ketak-ketak..Qoid suka sgt..cerita ngan Tok Ayah dia pegi sekolah main ketak-ketak..ahaha
 
Alhamdulillah..Qoid seronok..balik tu tanya..best tak sekolah? dia kata best! Syukur..Encik Hubby pun nampak yakin yang Qoid Rafif mmg boleh adapt kat sini dan harap-harap segalanya berjalan lancar tahun depan..Insya Allah sambung smpi usia 6 tahun sbb nak dia amik tahfiz..tp bergantung kepada kemampuan dia..Ibu Ayah tak paksa..So..Ibu dan Ayah dah set cuti utk next year..Tears in my eyes actually sbb tak percaya cepatnya masa berlalu..ckp ngan Encik Hubby..kejap sgt rasanya..esok-esok ntah-ntah Qoid ckp pula..`Ibu, Qoid nak kahwin!' Gulp! Ahaha..Lagilah Ibu x percaya cepatnya anak-anak Ibu membesar...xoxo

NolynQoid

Comments

  1. As salam dear..lama kita x singgah ur blog since bersalin bln 7 aritu..bagusnya qoid seronok ke sekolah..baru bukak ye lil qaliph kt sek 7 ni? Nk anta bambam 2 thn lg, tp masa tu dah tggl kt kapar, jauh plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumslm Sue..lynda pun nak pindah ke bukit kapar nti..tp sbb hubby keje di Shah Alam pastu pit stop sblm balik umah adalah umah mak kat Kg. Kuantan Klang..so Qoid akan transit kat Klang..Klu antar kat Aman Perdana sapalah pula nak amik nnti..Kat Seksyen 7 ni lama ada agaknya..sbb mmg sebelum ni kami mencari kat area situ je..Kat Seksyen 7 lama..hihi..atas sikit dr Jakel

      Delete
  2. Seronokny nak masuk sekolah...hhee... Anak sy nak masuk sekolah sy yg wksaited...l dah siap beli baju sekolah da...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..sy pun excited ni..sedih pun ye..hihi

      Delete
  3. salam perkenalan.. sy plan nk masuk kan anak ke LC thun depan.. nie yg tengah baca blog ttp pengalaman anak2 yg pernah belajar di LC. Tq for sharing
    jemput singgah ke blog saya follow sekali yer :)

    http://izzanyrosdin.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izzan..
      Salam kenal..Alhamdulillah, sepanjang tempoh 9 bulan di sekolah perkembangan Qoid amat baik..
      Semoga bermanfaat untuk anak Izzan juga..
      Terima kasih singgah :)

      Delete
  4. Assalam lynda..

    Sy mama pada 2 gugurl adelia n ainul...lani tgh survey2 skul utk depa ni n ada terpikir pasal nk letak depa kat LC sek.7...tq dgn info ni :) kene bincang ngn en.hubby ;) kami tinggal di sek.9 je so sek.7 tak lah jauh pon. Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkumslm..
      So far LC sec 7 ni ok..Qoid alhamdulillah baik perkembangan..
      selamat mendaftar :)

      Delete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular Posts