04 December 2013

Lepas Satu..Many More To Go..

Assalamualaikum..

Malam kelmarin..lebih kurang pukul 10.30 mlm tetiba encik hubby cakap..`Lyn..jom start moto g makan doyan kat tepi jalan tu'..erk..apahal tetiba..ngidam ke apa..gelaklah kita..dah malam ni..mood dah baring-baring..geser-geser atas tilam je ni..tanyalah dia..`Nape tetiba nak makan doyan?' Encik hubby jwb `kat FB ramai benar yang update tgh makan durian..mcm tak ikut trend pula kita ni..' ahahaha..kelas jawapan..tp kami tak pegi lah malam tu..tidur lagi best..

Then pagi semalam tetiba rasa mcm best lah pulak kalau dpt makan doyan kat tepi jalan tu..nak makan kat situ juga..xnak balik umah br makan..so..postlah kat FB pasal tu.
Cakap ngan encik hubby..mlm ni lepas balik umah MIL tak kira kol bape..nak g juga makan kat gerai tu..encik hubby ckp..`hujan ni..bungkus bwk g umah maklah..' `xnak..nak makan kat situ juga' dan beliau yang menurut perintah :p

Makan kat umah MIL sikit..sbb konon-konon nak makan doyan byk2..lepas Isyak pukul 8.30 terus gerak balik ikut Kampung Jawa..berhentilah kami dalam hujan renyai makan doyan..sekilo RM12. Duduk atas bangku tepi jalan..makan 2 ulas pastu kenyang..hihi..mengada-ngadakn..lebih bwk baliklah..dan ni hasilnya bila bawa balik malam tadi..
Masak serawa pakai santan kotak..letak gula putih dan esen vanila sbb takde daun pandan..beli sebuku roti bawa pegi opis..ni salah satu cara nak elak umah bau durian selama seminggu..hihi..lagipun kami berdua je..x abis makan kalau 3 kilo durian tu..MIL ada kencing manis..Ma Ayah dan adik-adik baru baik demam..so..sedekahlah lebih untuk bebudak opis..xoxo

#Hati panas ngan org yang suka sibuk dengan keje saya..keje sendiri tak reti buat..cuba duduk di tempat sy dan rasa mcm mana sy rasa..pagi-pagi dah hangin satu badan#

NolynQoid

4 comments:

  1. Hehehehe akhirnya dapat gak deroyan..

    Tulah eka ade trbaca akak punya status. Eka pun tak faham kalau ada org cmtu. Penah gak kena dlu. Tapi skang eka buat tak endah je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak takleh diam dah eka..meh sini buat keje akak..br tau langit tinggi rendah

      Delete
  2. my peberet tu....mmg suka sangat durian

    ReplyDelete
    Replies
    1. feveret gak..tp makan takleh banyak.,.cepat muak :)

      Delete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...