Check Up di PPUM - Bersalin di PPUM

Assalamualaikum..

Hari Rabu amik cuti pegi 1st check up kat PPUM. Appointment pukul 8 pagi tapi jammed yang amat kat Federal-Kat LDP..sempena apa taktau..hihi..so..kami smpi di PPUM hampir pukul 10. sempat pegi kaunter pendaftaran dan dapat no.

PPUM memang dah efficient teramat..Memula sampai kami terus g wad baru PPUM. Ni khas untuk ibu dan anak..Klinik antenatal terletak di Aras 2. parking banyak..tak mcm dulu..terus ke kaunter pendaftaran. amik no..tunggu tak smpi 2 minit dah panggil ke kaunter utk pendaftaran.
Dah dapat kad..terus g stesen jururawat..amik berat dan tinggi serta urine test..pastu amik BP. then tunggu nurse screening untuk tgk perlu ambil darah atau tak..So..sy inform..sy tak buat air gula lagi..dah puasa dr malam tadi..so..nurse hantar g amik darah then minum air gula dan tunggu 2 jam. dalam tempoh 2 jam..lebih kurang tunggu dlm 1 jam doktor dah panggil buat check up..Baby Q is breech again..harap pusinglah hai anak menjelang minggu-minggu akhir nanti..semua urusan tamat dalam tempoh kurang lebih 2 jam setengah.. so moral of da story..eloklah dtg pukul 10 tu..x lama sgt menunggu dari pagi..

Result air gula adalah on border > 7.8. so sy kena control diet..next appointment 2 Januari 2014. nak scan sekali..rasanya amik time slip je kan..tapi kali ni pegi PPUM memang efficient..Mungkin sebab bangunan baru so staff pun motivated lebih kan..hehe..
 Ada post celebration utk Ayeed..then nak share tempat makan best..xoxo

NolynQoid

Comments

  1. dh 29w.dh nk dekat dh.huaaa.baby turun cepat taw.sian mummy~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Rara..rasa mcm sekejap..sekarang jalan macam penguin..hihi..kdg2 berdoa cepatlah kuar baby oi..nak cepat smpi week 38 ke 39 ke..tak larat dah..tp bila pk balik berdebor pula..hihi..doa dan terus doa :)

      Delete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular Posts