30 December 2013

Balik Besut..

Assalamualaikum..

Actually entry lama..percutian tanpa dirancang ke Besut Terengganu..Alkisahnya..Sabtu 14 Disember dapat call mengatakan Toki sakit kuat..Ma dan Ayah including Angah nak gerak balik Besut..Sy kata takpelah..balik lah..nanti sy jagalah Qoid..Tapi hati tak sedap..Encik Hubby tanya..takmau balik ke? Tak balik  nanti menyesal..End up..kami pun decide ikut balik..

Packing baju pun kelam kabut..tp plan nak bertolak pun mungkin lepas Zohor..kebetulan ada urusan yang perlu diselesaikan hari Sabtu tu..Selesai urusan..lepas solat Zohor kat umah kak Seally..kitorang makan nasi beriani dulu kat depan Masjid Meru..Then mulakan perjalanan ke Besut thru LPT..LPT lancar..Then kami cuma berhenti sekali di RNR Temerloh utk solat Asar dan beli minuman..Then amik exit Jabor..

Smpi Jabor masa ni betul-betul Mahgrib..Masuk Jabor ni mencabar..Kelapa sawit..jalan gelap berkabus..mcm masuk alam lain..ekeke..nasib baik kami bertiga..kalau sorg mau kecut perut semua..lama lah sgt nak masuk LPT balik yang boleh exit Permaisuri..Ada gaklah sejam kat Jabor..Smpi Permaisuri terus isi minyak sbb sepanjang Jabor dan LPT baru takde stesen minyak..Ko mampu bertenang ke bila minyak dok berkelip-kelip tapi kiri kanan hutan? hihi..

Sampai Besut terus cr hotel bajet..kami menginap di Penginapan Kota Putera kat Kampung Raja..Ke Kuala Besut 5 minit je..Smpi pun pukul 11.30 malam..kaki krem bagai dah dok lama dalam kereta..Ma. Ayah. Angah smpi lebih kurang time macam kami..tp dorg ikut Gua Musang..Lagi azab sbb dorg gerak awal pukul 12.00 tgh hari tapi time sampai sama macam kami..huhu..
Pagi tu bangun then g bfast Nasi dagang Ikan Tongkol..Adoilah..Balik Ganu no diet..
 
Aktiviti wajib..G Pantai Air Tawar..tapi takleh mandi..Laut bergelora hujung tahun ni kan..Tgk je..

Tujuan utama balik Besut..Toki diserang lelah..demam dan darah tinggi..Pakai gas..Dia nmpk ayah balik terus buka gas dan boleh makan..Mungkin rindu kat ayah..Kami cucu dan cicit pakat balik juga..sbb last balik tgk Toki Aidiladha 2 tahun lepas kalau tak silap..
 
Selain jenguk Toki..aktiviti utama cari makanlah..tp hampa sbb Pokwi Ais Jagung cuti pula smpi 25 hb..Dapat makan Mee Koboi kat jeti je..Maggi Ketam tapi tak makan pun..Balik beli kopok..Insya Allah Aidiladha tahun depan bawak balik Baby Q pula..Janganlah Pokwi tutup lagi..Kalau tutup..kita bako..xoxo

NolynQoid


No comments:

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...