Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2013

Syawal 2013

Assalamualaikum u'olls..
Hari ni 23 Syawal..Baru nak up cerita 1 Syawal..Telan je lah ye..Lgpun pembaca tegar (family) dah bising bila nak up citer raya..Al maklum..I je lah harapan dorg utk kenangan-kenangan pahit manis ini ;p
Syawal kali ni giliran sy di Kampung Kuantan, Klang..Tahun ni memecah tradisi dengan makan makanan raya di petang raya..sebab permintaan ramai nak makan nasi tomato lauk pauk bagai di pagi raya..So..Mama ikutkan kehendak kitorg anyam ketupat tgh hari tu and masak rendang ayam utk buka puasa last day.. Ok..selesai entry raya..tak byk cerita..ziarah menziarah tu biasalah kan..disebabkan semua free Sabtu dan Ahad saje memandangkan hari lain bekerja..Sepanjang Sabtu Ahad 2 minggu ni tak abis lagi beraya..Tiada lagi hutang entry raya ye..Hutang entry makan-makan banyak..tgk masa yang sesuai..mood kdg2 tak sampai..xoxo
NolynQoid

Blog Suami Sy..

Blog suami sy..ada nak follow ke? hehe..salah satu cabang belajar semester ini..
About the 2nd paragraph..erm..I don't have any comment! Kah..Kah...Kah...xoxo
NolynQoid

Happy 30th Anniversary

*latest pic*
Selamat Ulangtahun Perkahwinan yang ke 30..Semoga bahagia sampai Jannah..Berteman-teman di alam syurga..Kami Sayang Ma dan Ayah..
Anak-anak..Menantu-menantu..cucu-cucu..
Bak kata Qoid..Haah..kan ada intenet..untungggg..so wish thru internet je lah..ahahaha...xoxo

Jodoh Itu Milik Kita ~ Astro Mustika HD

Drama baru kat Astro Mustika HD..Sanggup suh encik hubby hold dulu utk potong saluran Mustika tu untuk ini..I kan peminat tegar Tiz Zaqyah ngan Farid Kamil (eh...tetiba ;p ).....
Malam tadi dah start dan mungkin takkan miss tengok sbb start lewat pukul 10 mlm kecuali tertidur...drama TV sebelum ni ada skip sbb start pukul 8.30 mlm..memang nan ado lah klu nak tgk sbb time ni lah masak..Qoid nak tgk kartun..nak keluar makan ke..macam-macam hal..kebetulan encik hubby dah start kelas..so memang confirm weekdays lekat kat umah je..hehe..
NolynQoid belum ada mood nak update cerita raya..otw..
xoxo

Wordless Wednesday #57

Spot the difference..haissshhh..
xoxo
NolynQoid

Hari Kidal Sedunia 2013

Ya..hari ni diiktiraf Hari Kidal Sedunia..ala..mcm Hari Wanita..Hari Pekerja tu..kenapa hari ni mcm special sikit? sbb Qoid Rafif kidal..Ya..dia seorang insan kidal..Perkara ni disedari sejak umur  setahun..actually kami train dia juga utk guna tangan kanan dan dia gunakan tangan kanan untuk makan dan bersalaman..selain itu..semua tangan kiri..Disebabkan dah biasa makan tangan kanan..bila pakai sudu dia masih pakai tangan kanan tp kekok dan abis tumpah nasi ke..mee ke..so..bila makan guna sudu kami benarkan dia pakai tangan kiri..
Menurut kajian..hanya 15 % penduduk dunia dilahirkan kidal..Akan ada kesukaran untuk Qoid terutama dalam penggunaan barang-barang sbb barang yang ada direka utk individu bertangan kanan..contoh..gunting..pisau..pengasah pensel (sharpener)..pembaris etc..Mungkin juga kepayahan ini akan dihadapi di sekolah bilamana cikgu yang mengajar tidak memahami cara mengajar anak kidal..Yes..satu kesulitan tapi Insya Allah..semuanya boleh dilakukan..
Mungkin kebaikannya …

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Selamat Hari Raya Dari Kami.. Maaf Zahir Batin.. Hati-hati balik Kampung.. Hati-hati beraya.. Jom Azam..tahun ni beraya takmo tambah dosa kering di Hari Raya.. Bukan mahram jgn salam bersalaman ok! Jgn notty!
NolynQoid..xoxo

Adik Aisyah Dijumpai..

Buffet Ramadhan...

Memandangkan puasa tahun ni encik hubby exam final..so kami byk makan iftar kat umah mama dan MIL..klu ada masak pun hari cuti tp kekerapan memang ke umah mama atau MIL..Cuma sejak minggu lepas..encik hubby dah free so kami dpt join iftar buffet Ramadhan kat luar..
Last week kami terima undangan berbuka di Puteri Garden Klang..dekat dengan rumah dan mudah..Lgpun semua ada dengan harga serendah RM39 pax. ni memang tempat feveret..semua ada dan kapasiti yang hadir tak ramai mcm kat Concorde and Bluewave..
Sabtu lepas ke Kelab Shah Alam..ni ofis hubby yang organise..klu tak silap RM49++. Makanan byk cuma tak larat nak jalan sebab lepas iftar kesuntukan masa untuk solat Maghrib lagi kan..so..tak byk amik tp overall puas hati.. 
Cuma yang paling tak puas hati iftar `bidan terjun' semalam kat Austin Chase Plaza Shah Alam..itupun sebab semua restoren fully booked dan semua buffet is full..so..nak try lah makan western kat situ sbb ada buffet western..Sygnya..x berbaloi untuk RM55 pax sb…

Disapa Orang Tidak Dikenali

Serious cakap..sejak akhir-akhir ni rasa takut pula duduk kat Malaysia ni..yes masih aman takde perang bagai tp kes jenayah hari-hari berlaku..terbaru isu tembak..senang je..tak puas hati tembak..kena hati-hati je sekarang..nak kemana-mana pun takleh sorang-sorang..tp bila nak keluar bekerja tu takde pilihan..kena g asing-asing ngan hubby sbb arah berlainan..Semalam je terserempak dengan orang tak dikenali di bank..Ceritanya begini :
Belah petang lepas balik keje,singgah Ambank Klang utk bayar kereta..selesai bayar kereta..masuk kereta..lock dan on enjin..pastu pandang kiri nampak seorang lelaki Melayu rambut blonde melambai-lambai panggil sy..then dia dtg ketuk tingkap kereta..dlm hati risau tp tetap juga buka tingkap dlm 2 inci je..untuk dgr suara dia..
Lelaki itu : Kak, akak tinggal mana? Sy : Kampung Kuantan.. Lelaki itu : Kat mana ye tu? Sy : Eh, awak nak apa ni..(nada sy dah keras sikit) Lelaki itu : Mcm ni kak..kereta sy sebenarnya habis minyak.... Sy : Tu kan stesen minyak..(BHP se…