10 July 2013

Terawih Malam #1

 
Alhamdulillah malam tadi dpt ke terawih selepas bertahun tak pegi..Qoid sgt behave cuma awal-awal tu mungkin shock sbb ramai sgt orang kan..menangis dia cari Ibu di tengah2 himpunan muslimah berpakaian serupa..tp dia senyap smpi Ibu abis solat Isyak..Dah setel..sy ajak dia ke saf paling belakang..pujuk dia elok2..then sy tunggu saf penuh baru masuk..mmg lewat sikit tapi dalam masa yang sama sy inform Qoid sy di mana..di bahagian paling tepi..senang dia nak cr kalau perlu..selebihnya..dia dok diam tengok Upin Ipin dengan the very lower volume..Pastu hubby ajak minum kat mamak dan Qoid makan roti canai..Balik umah dah pukul 12 malam..pastu sekarang is pening sbb bangun sahur tadi pukul 5..

Nak share sedikit tazkirah malam tadi..Sy solat 8 rakaat dengan tazkirah..

Mendengar tazkirah umpama menghadiri majlis ilmu dan ganjaran pahala umpama menunaikan 1000 rakaat solat..Ramadhan juga adalah tetamu paling mulia yang singgah datang ke rumah kita..Bagaimana kita menyambutnya..dengan keadaan yang baik atau kurang baik..adakah dengan rasa gembira..teruja atau menyampah..atau rasa membosankan..segalanya terpulang kepada kita..Semoga Ramadhan kali ini penuh makna..xoxo

Nolynqoid

No comments:

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...