13 May 2013

Our 4th Anniversary @ Pullman Putrajaya Lakeside

 
Memandangkan kami kecewa kerana tidak dapat cuti dan sambut anniversary mcm tahun-tahun sebelum so kami decide ke Pullman Lakeside Putrajaya je.. Kami pergi 1 Mei tu dan esoknya pukul 7 pagi check out..bergegas ke ofis..huhu..sedih..Tahun depan tak kasi chance..boleh?
Antara shower yang best..tp nti sy story mory pasal shower ni :(
Iron tu wat gosok baju kerja nak g opis esoknya...Gigih mlm tu..
Nilah tempat Masterchef Celebrity berentap cabaran kumpulan hari tu..memang jenuh naik dan turun tangga tu..hehe
 
Macam biasa..aktiviti mandi manda...seronok sebab takde orang..so bajet pool mcm kat umah sendiri..berenang kuak lentang..kuak terbalik..terbenam semua boleh..Qoid of coz yang paling happy tiap kali anniversary kami..ni je lah antara masa lapang untuk dia..Ibu n Ayah bz hal duniawi..kesian dia..

Ok..lepas mandi pool lebih kurang pukul 6.30 petang naik ke bilik..mandikan Qoid tapi tiba-tiba air shower tak keluar..tutup dan buka balik tapi yang keluar air panas mendidih..air sejuk langsung tak keluar..nasib baik Qoid dah abis mandi...sementara siapkan Qoid..encik hubby check shower tu..mmg air tak keluar..So kami call room service dan dia akan hantar maintenance person..Adalah lebih kurang 10 minit tunggu maintenance..

Bila maintenance sampai..dia bagitau air kat tangki tak cukup..Ok..5 star hotel kena isi air kat tangki dulu..fine..dorang bgtau just 15minit lebih kurang tu air ada balik..kami tunggu...lepas 15 minit memang air tak keluar..so..kami minta tukar bilik..maintenance yang sorang ni very nice..ckp lembut dengan kami sambil minta maaf dengan kesulitan yang dialami..tetapi seorang lagi staff yang mungkin dok kat tangki sibuk suh  tunggu sbb dalam 10minit lagi ada air..bad attitude sbb dia dok terjerit-jerit kat walkie talkie..`suhlah guest tunggu..10minit adalah air..tak payah tukar bilik'..ye..kami dengar dengan jelas conversation itu dan buat staff yang bersama kami tersipu-sipu..Dia tegaskan juga guest nak tukar bilik dan reception staff pun dah tunggu kat bilik baru...

Staff yang sorang nilah tolong angkat beg ke bilik baru..sampai kat bilik baru..reception staff bgtau..kami tukarkan bilik menghadap tasik..Ok..ni nice..mmg layanan 5 bintang..Thank u so much to Pullman's staff yang membantu kami malam tu..Kami berpuas hati..Byrn bilik cuma RM300 tapi kami dapat layanan 5 bintang..Nice...
View from our balcony
Then..lepas mandi dengan shower yang best..solat Maghrib kami keluar pegi dinner kat The Souq Dataran Putrajaya..Tp sebab hari tu cuti umum..kebanyakan kedai kat Souq tu dah tutup..So..last2 ke Alamanda je..Itu je yang ada..So..anniversary Dinner kali ni cuma dekat Rasa Alamanda..
Qoid dengan French Fries
Coconut Shake and Chicken Chop
Little Wok Ayam Masak Halia..
Lepas makan balik hotel dan tidur dengan tak berapa aman sebb jiran sebelah dok bertekak laki bini..Adoi..Pagi tu bangun dengan berat hati sbb kene pegi keje..Orang masuk Putrajaya..kami keluar Putrajaya pagi-pagi utk pegi keje..Check out pukul 7 pagi..Encik hubby kate akan ada repeat trip kat Pullman..Kene tunggu bilalah boleh cuti ni..xoxo

NolynQoid


7 comments:

  1. Tempat ni cantik. Selalu pg utk event herbalife. Heeeee

    ReplyDelete
  2. heee best nya.nasi ayam halia tu menarik betul.

    ReplyDelete
  3. eee shanteknye tempat ni.. ahkak suke.
    ni bolelah akak ajak enche hubby akak celebrate anebesari ni..

    ReplyDelete
  4. Nina - cantikkan...aman je

    Rara - menarik hati :P

    Kak Nisah - ajak hubby pegi..berbaloi :)

    ReplyDelete
  5. wahhh..bestnya!!!
    berpatutan la dgn harganya :)

    ReplyDelete
  6. best kan..utk rehatkan fikiran je..hehe

    ReplyDelete
  7. mmm...bestnya cuti2 msia...hee...blog walking here..singgah r blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko atau wat yg tersyg...

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Jom Bercuti di Ipoh ~ Heritage Hotel

Assalamualaikum.. Mood cuti-cuti kadang datang bila kita banyak kerja kat ofis, serabut dengan masa yang macam tak cukup. Kan? Tapi na...