Hobi Baru Qoid..Sejak Dah Umur 3 Tahun Ni..

 
Qoid Rafif officially dah pandai bercakap..dan asyiklah bercakap..Sekarang panggil `IBU' dengan jelas instead of `Abu' sebelum ni..Then..kegemaran of coz Upin Ipin terutamanya Geng tu..Hari-hari lah dok melayan hantu doyan..mengikut kata dia..Jenuh jugalah Ibu mengulang sampai dah hafal pun..Tapi bagus Upin Ipin ni sebab ada nilai moral yang tinggi instead of Boboiboy tu..Dan Qoid juga suka tgk silent cartoon mcm Oggy dan Tom & Jerry..selain tu selalu berlawan mcm Ironman dengan Ayah..

Kegemaran lain selain tgk kartun ni..main bola..Tiap-tiap  petang mesti main bola dengan  Tok Ayah.kdg2 kalau Pakchik balik awal..Pakchik layan main bola kat padang belakang umah..dan yang rajin layan juga..Poksu..setakat gelecek Poksu..apadahal kan Qoid :p ..Encik hubby layan main bola kat rumah..Petang Sabtu Ahad bawa dia turun main bola..Ngan ibu sekali terjebak..

Aktiviti petang kalau cuti mesti nak naik moto ronda-ronda kampung..ehehe..So..hari tu decidelah belikan helmet sebab Qoid kalau naik motor mana boleh sekejap..klu boleh lagi jauh pegi lagi dia suka..Tp takdelah jauh mana setakat pegi umah Onny..umah MIL..makan-makan area Klang...
 
 
Helmet beli kat KL masa ikut ayah pegi kelas...harga RM49.90. Masa nak beli yang helmet yang ada gambar kartun harga lebih kurang RM35 xmau..mau helmet LTD mcm ayah punya juga..Ok..demand...janji selesa dan selamat..So..sekarang senang hati bawa Qoid naik motor..

Sekejap je kan masa berlalu kalau besarkan anak-anak ni..Tahun depan nak masuk taska dah..entah macam mana lah kan..Alhamdulillah..Qoid tak pakai pampers lagi sejak pertengahan Mei hari tu..Dia boleh cakap bila nak buang air kecil dan besar..Masih pakaikan pampers bila tidur malam..Insya Allah..masih dalam percubaan lanjut..Syukur..Mudah jaga kamoo wahai Anak..Dan semoga Allah juga mudahkan segalanya untuk kamoo..xoxo

NolynQoid

Comments

  1. ehhh..samalah dgn bambam saya tu. asyik minta babah dia naik motor je. letih babah dia nak layan kdg2 tu. tgh2 matahari terik pun dia ajak jln2. hehehe

    ReplyDelete
  2. amboi...comelnya..sama la ngan anak buah SA...huhu..salam kenal..SA ada add awak kat FB..

    ReplyDelete
  3. sUE - tgh hari pun mengajak tp kesian panas..dia seronok tgk jalan depan dia agaknya :)

    Amanda - Salam Ukhwah..Dah approved ye :)

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular Posts