Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

Hobi Baru Qoid..Sejak Dah Umur 3 Tahun Ni..

Qoid Rafif officially dah pandai bercakap..dan asyiklah bercakap..Sekarang panggil `IBU' dengan jelas instead of `Abu' sebelum ni..Then..kegemaran of coz Upin Ipin terutamanya Geng tu..Hari-hari lah dok melayan hantu doyan..mengikut kata dia..Jenuh jugalah Ibu mengulang sampai dah hafal pun..Tapi bagus Upin Ipin ni sebab ada nilai moral yang tinggi instead of Boboiboy tu..Dan Qoid juga suka tgk silent cartoon mcm Oggy dan Tom & Jerry..selain tu selalu berlawan mcm Ironman dengan Ayah..
Kegemaran lain selain tgk kartun ni..main bola..Tiap-tiap  petang mesti main bola dengan  Tok Ayah.kdg2 kalau Pakchik balik awal..Pakchik layan main bola kat padang belakang umah..dan yang rajin layan juga..Poksu..setakat gelecek Poksu..apadahal kan Qoid :p ..Encik hubby layan main bola kat rumah..Petang Sabtu Ahad bawa dia turun main bola..Ngan ibu sekali terjebak..
Aktiviti petang kalau cuti mesti nak naik moto ronda-ronda kampung..ehehe..So..hari tu decidelah belikan helmet sebab Qoid ka…

Besday Ayah & Azwan @ Sahara Tent, Shah Alam

Assalamualaikum u'olls..
Event bertempat di Sahara Tent, Plaza Masalam Shah Alam malam Sabtu lepas..As usual samada advance celebration atau belated event..kebetulan besday ayah 26 Mei dan Azwan 27 Mei..so kami decide celebrate 25 Mei.. Kali ni mama yang arrange..Kami follow je..Nak tukar selera makan makanan Arab lah fulak...
Malam tu kami dapat duduk dalam tent ala-ala kabilah kat negeri Arab..Ramai orang malam tu..Makanan biasa je lah sbb sy pernah makan nasi arab yang lebih sedap kot..Boleh try lagi sbb Lamb Grill dia adalah amat sedap..Ni hidangan last yang smpi untuk ayah..sy cilok sepotong dan sgt2 sedap..patutlah lambat sampai..lain kali pergi boleh try Lamb Grill tu...
Utk Ayah..selamat ulangtahun kelahiran..semoga dipanjangkan usia..dikurniakan kesihatan yang marveles..dipermudahkan dlm semua keadaan..Untuk Azwan..u have a long way to go..Insya Allah..semoga segalanya dipermudahkan..dah entah tahun depan nak naik pelamin pula...study pun dah nak abis..dan semoga tercapa…

Sy sibuk..

Khas utk tatapan familia tercinta..harap maklum bahawa saya sedang sibuk..Blog akan diupdate dgn event terkini secepat mungkin..Terima kasih :p

Dinner @ Rawang Burger Bakar Shah Alam

Actually dinner ni minggu lepas kot..semua gambar dok dlm BB encik Hubby..just now dia whatsApp lengkap ngan semua gambar ni..then I balas..`nak suh I hupdate blog ah ni'..encik hubby gelak je..sunyi kot blog bila dia terjah...takde masa..kebetulan malam tu kamera kong..hehe
Bertempat di Restoren Tat Nasi Ayam Sec. 23 (bersebelahan Aeon Big Shah Alam..dahulunya Carrefour Shah Alam).. Rawang Burger Bakar menawarkan burger bakar arang sesuai dengan tema dorang `Arang di Bara Enak Rasanya'..Selain burger bakar..kat restoren ni berkonsep stall..ada macam-macam..Tako..Western..Otak-Otak..Pancake..Wafer..Nan Cheese..semua ada..
Servis pantas dan dorang selalu buat cabutan bertuah..thru FB dorang juga ada update klu dorang bercuti dan kedai tak beroperasi ke..Nice..sebab bakar pure pakai arang..Memang ada rasa smoke sikit dan kenyang sebab daging burger tu tebal..Lagi satu tak kedekut sos..So..orang Shah Alam tak payah pegi Rawang..Kat Shah Alam dah ada..xoxo
NolynQoid

Jangan Merungut..Sigh..

Tahun 2013 rupanya tahun cabaran paling getir..dr segi kewangan..kesihatan..alam pekerjaan..alam sosial dan sebagainya..Ye..mmg berdoa yang terbaik utk hadapi tahun ni tapi Allah Maha Menduga..Dia duga kita sbb Kasih Sayang dan CintaNya kepada kita..supaya kita terus kembali dan dekat kepadaNya..Bertahan smpi saat ini pun sbb dengan izinNya jua..
Scroll fb pagi ni terjumpa gambar ni :  Owh...kami masih tidur dalam bilik dengan aircond..masih berjalan pakai kasut yang selesa..masih makan di gerai makan yang ada puluhan lauk..masih travel dengan kereta dan motosikal...masih punya keluarga yang sentiasa menyokong..haish...terus-terusan menyedarkan..Sesungguhnya hidayah dan rezeki Allah dalam pelbagai bentuk dan cara..sedar atau tidak dan terus-terusan bersyukur..xoxo
NolynQoid :')

Wordless Wednesday #53

terima kasih Hubby xoxo
NolynQoid

Our 4th Anniversary @ Pullman Putrajaya Lakeside

Memandangkan kami kecewa kerana tidak dapat cuti dan sambut anniversary mcm tahun-tahun sebelum so kami decide ke Pullman Lakeside Putrajaya je.. Kami pergi 1 Mei tu dan esoknya pukul 7 pagi check out..bergegas ke ofis..huhu..sedih..Tahun depan tak kasi chance..boleh? Ok..lepas mandi pool lebih kurang pukul 6.30 petang naik ke bilik..mandikan Qoid tapi tiba-tiba air shower tak keluar..tutup dan buka balik tapi yang keluar air panas mendidih..air sejuk langsung tak keluar..nasib baik Qoid dah abis mandi...sementara siapkan Qoid..encik hubby check shower tu..mmg air tak keluar..So kami call room service dan dia akan hantar maintenance person..Adalah lebih kurang 10 minit tunggu maintenance..
Bila maintenance sampai..dia bagitau air kat tangki tak cukup..Ok..5 star hotel kena isi air kat tangki dulu..fine..dorang bgtau just 15minit lebih kurang tu air ada balik..kami tunggu...lepas 15 minit memang air tak keluar..so..kami minta tukar bilik..maintenance yang sorang ni very nice..ckp lemb…

Tgk Ironman 3

Cerita basi actually..Ironman 3 keluar pawagam kalau tak silap 26 April hari tu..mlm Sabtu 27 April kitorg dah sibuk pegi tgk..Booking tiket online je..senang..boleh pilih seat dengan tenang dan click and pay..datang pick up pun tak payah beratur..setel..Kitorang tgk malam Sabtu pukul 9.30 mlm..Siangnya sempatlah ke umah MIL kejap then Maghrib dan Isyak kat umah mama..Bawa si Qoid yang beria nak tgk..Siap buat mcm dia yang Ironman...  Disebabkan bersikap baik..so lain kali boleh bawa lagi..Dia nak tgk Johnny Deep jadi Red Indian tu sbb preview malam tu tunjuk ada keretapi..Qoid kan peminat keretapi tegar..Untuk Ironman 3 sy bagi 4.5 bintang..Hebat! Heh..lambat!xoxo
NolynQoid