26 March 2013

Lama Tak Cerita Pasal Qoid :)

 
Anak yang seorang ni dah berusia 3 tahun 1 bulan lebih..ada juga rajin ibu mengupdate pasal dia dulu-dulu..sekarang ni masa membatasi..Takpe..Akan diusahakan utk tatapan Qoid satu hari nanti..

Sekarang Qoid pandai cakap dah..wlupun tak berapa nak paham tapi xpe..Ibu n Ayah faham..Onny pun faham..ahaha..org lain mcm Tok Ayah dan Mak Ngah sedang cuba paham..Tambahan pula Qoid kidal..jd segala yang dia belajar agak lambat...based on pencarian hubby tentang orang kidal di internet..nanti ada masa sy share..Masih panggil sy `Abu' Instead of Ibu..Boleh dah panggil Ibu tapi kena tegur..Kena ejakan perkataan itu utk dia dan dia boleh sebut..tp dtg mood main-main..main-mainlah jwpnnya..Sekarang baru pandai sebut yang ada 2 suku kata...3 suku kata tak berapa mahir..nama Onny 3 suku kata..Rahimah jadi Ahma...ekeke..

Selain itu..minat yang mendalam pada kenderaan laju..contohnya keretapi dan speed boat..Lelaki pun kan..Lagi satu, sy noticed that anak lelaki ni malas sikit belajar banding dgn anak perempuan..Betul ke? Mungkin u'olls boleh share :)

Kalau cuti, Ibu n Ayah kena bawa naik komuter jalan-jalan..tak jauh mana pun..1 station je..janji naik :P dan syukur..rajin benar ajak kami ke masjid..semoga pintu hati Qoid sentiasa terbuka untuk ke masjid sampai bila-bila..Bukan buat apa pun..bila Ibu n Ayah berjemaah..dia bersilat kat belakang :)
 
 
Suka sgt naik komuter..suka main keretapi even game Ipad pun main Chuggington atau Thomas...Suka tgk Oggy pulak tu..klu pasang dok diam..tambah pulak kat Disney tu back-to-back..kdg2 smpi 2 jam..takde can Ibu n Ayah tgk TV...
Manja Ayah untuk aktiviti lasak dan mencabar..ahaha...Ayah tolong dukung..Ayah tempat nak bergumpal..Ngan Ibu untuk perkara mcm minta susu..nak tido etc..Insya Allah tahun depan masuk taska..biar bercampur gaul..Tanya Qoid..nanti Ibu ada baby..Qoid ada Adik..OK? Dia jawab..Taknak! nak Ibu je..Alahai anak..klu ada adik pun kasih Ibu dan Ayah masih sama :)

NolynQoid

4 comments:

  1. salam kenal..



    thanks sebab singgah blog akak dan tinggalkan link..

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...