25 March 2013

Cendol Durian Borhan ~ Kuala Selangor

 
Semalam ke Ijok hadiri kenduri kawen ofismate hubby..Alang-alang dah ke arah itu..ajak hubby singgah minum kat Cendol Durian Borhan..Satu produk asnaf yang berjaya di Kuala Selangor..Ni cawangan ke 3 agaknya..Ada banyak dah cawangan..Kat Sungai Buloh ada..kat Gombakpun ada agaknya..Kami pernah singgah sini dulu tapau cendol dan laksa yang best masa balik dr Pangkor hari tu..tu yang repeat lagi tu..

Bila dah ramai..menunggu lah kan..
Abaikan kesengalan anak beranak ni menunggu :P
Konsep..pelayan amik order..dan byr sendiri di kaunter
Pd sy Cendol ni biasa je..cuma dorg tambah durian..klu nak..ada juga tambah keladi..jagung..dan ada 2 3 jenis tambahan lain..harga RM1.50 untuk biasa..tambah durian RM2.50..
Tq syg bwk g makan laksa :)
Laksa ni yang buat dtg balik..pekat dan sedap..habis kuah dihirup..tp kecewa sikit semalam sbb takleh tapau padahal masa dtg first time dulu boleh je tapau..dgn sombongnya budak pelayan tu kata..makanan takleh tapau..takut tak cukup..adeh..sbb hari Ahad ke..kecewa...dpt makan semangkuk ni je lah..
Lokasi kedai tepi jalan Kuala Selangor-Klang..senang nak notice sbb dlm 1 kilometer sebelum sampai dah ada signboard..Tp kedai ni byk lalat pula..mungkin sbb dia ada durian kot..Harap boleh jaga kebersihan sikit terutama selesaikan isu lalat tu :)

Boleh dtg lagi..tp tengoklah sbb jauh kan..xoxo

NolynQoid

2 comments:

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...