Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2013

Follow Me On Keek..

Ye..sila bajet retis bila ada accounts Keek ni..ahaha..sebenarnya buat sebab nak follow Kardashians..tetiba jumpa pulak DrHalina (wifey Dato SMS)..Then tgk Rara pun dah upload satu petang semalam..So..semalam dah upload satu keek..It's all about Qoid..xpe..nanti I keeking my Hubby pulak dan tetiba I dpt 3 followers..ahahaha..happylah kan...  So..follow me @lyndachelah...xoxo
NolynQoid

Birthday Mama @ Adam Lai Cina Muslim Seksyen 15, Shah Alam

Sambut birthday Mama hari tu kami pegi Adam Lai lagi :) Tempat makan baru lepas Serai...Semua ada..Kebetulan hari hujan..so..kelaparan lah kan..malam tu order Siakap dan Kerapu Masak Asam..Ketam Telur Masin..Brokoli dan Kangkung Belacan..Ayam Lemon..Order Tembikai dan Oren Jus 1 jag..Untuk Qoid dan Yana ada Omelette.. Gambar makanan kali ni gagal di ambil sbb kebetulan si Qoid jatuh dan sakit kaki..Ibu bz memicit kaki dia sambil suap dia makan dan Ibu makan..(ye..sy multitasking ;p ) Selamat hari lahir sekali lagi ma..Semoga segala impian jadi kenyataan.. Next celebration kena tunggu Mei..Takkan Adam Lai lagi kot? ekeke..nanti I cari tempat baru :) xoxo
NolynQoid

Wordless Wednesday #46

xoxo
NolynQoid

Lama Tak Cerita Pasal Qoid :)

Anak yang seorang ni dah berusia 3 tahun 1 bulan lebih..ada juga rajin ibu mengupdate pasal dia dulu-dulu..sekarang ni masa membatasi..Takpe..Akan diusahakan utk tatapan Qoid satu hari nanti..
Sekarang Qoid pandai cakap dah..wlupun tak berapa nak paham tapi xpe..Ibu n Ayah faham..Onny pun faham..ahaha..org lain mcm Tok Ayah dan Mak Ngah sedang cuba paham..Tambahan pula Qoid kidal..jd segala yang dia belajar agak lambat...based on pencarian hubby tentang orang kidal di internet..nanti ada masa sy share..Masih panggil sy `Abu' Instead of Ibu..Boleh dah panggil Ibu tapi kena tegur..Kena ejakan perkataan itu utk dia dan dia boleh sebut..tp dtg mood main-main..main-mainlah jwpnnya..Sekarang baru pandai sebut yang ada 2 suku kata...3 suku kata tak berapa mahir..nama Onny 3 suku kata..Rahimah jadi Ahma...ekeke..
Selain itu..minat yang mendalam pada kenderaan laju..contohnya keretapi dan speed boat..Lelaki pun kan..Lagi satu, sy noticed that anak lelaki ni malas sikit belajar banding dgn…

Cendol Durian Borhan ~ Kuala Selangor

Semalam ke Ijok hadiri kenduri kawen ofismate hubby..Alang-alang dah ke arah itu..ajak hubby singgah minum kat Cendol Durian Borhan..Satu produk asnaf yang berjaya di Kuala Selangor..Ni cawangan ke 3 agaknya..Ada banyak dah cawangan..Kat Sungai Buloh ada..kat Gombakpun ada agaknya..Kami pernah singgah sini dulu tapau cendol dan laksa yang best masa balik dr Pangkor hari tu..tu yang repeat lagi tu..

Lokasi kedai tepi jalan Kuala Selangor-Klang..senang nak notice sbb dlm 1 kilometer sebelum sampai dah ada signboard..Tp kedai ni byk lalat pula..mungkin sbb dia ada durian kot..Harap boleh jaga kebersihan sikit terutama selesaikan isu lalat tu :)

Boleh dtg lagi..tp tengoklah sbb jauh kan..xoxo
NolynQoid

Happy Birthday Dear Mama

Selamat Ulangtahun Kelahiran utk Mama..Semoga segalanya dipermudahkan..dimurahkan rezeki (nak bwk kitaorg g Korea tahun depan...lalalalla)..dikurniakan kesihatan yang baik dan dilimpahi rahmat Ilahi..Celebration should be tomorrow kan..almaklum..kebetulan gaji jatuh esok hari..Kami syg mama dengan sepenuh hati..Kau ratu hati kami..xoxo
Along..Angah..Azwan..Sham..Ayeed..Nol..Shah...Yana and Qoid..

Sabtu ;)

Assalamualaikum u'olls..
Sabtu..esok Ahad..tp klu cuti tu mmg sekejap kan..encik hubby takde..g PD again kursus..so..kami anak beranak dok kat umah je hr ni..klu rajin blhlah keluar jalan2 :) ..simple update..xoxo

~ramai tanya psl phuket..should i make special post about it?wondering..erm~

NolynQoid
posted from Bloggeroid

Cuti-Cuti Pangkor 2013

Memandangkan blog dah berwajah baru..should ade entry baru..(according to Rara)..tp tak sempat..rindu mengupdate..akan cuba dan terus cuba.. So..entry ni actually entry basi tp xpelah..boleh share juga kot..kenang-kenangan..
Ingat tak besday Qoid hr tu buat awal? sbb on Qoid's besday tu kitorg kene g travel..ahaha..mcm paksaan tp sebenarnya dgn penuh rela hati..sponsored trip to Pangkor..hehe..actually family day opis encik hubby..So..sempoi2 je kami ikut laluan Kuala Selangor-Lumut pegi Pangkor..Gerak hari Jumaat tu lepas solat..sampai jeti lebih kurg pukul 6.30 petang..Tiket feri free :)


Yang seronoknya trip Pangkor ni dibandingkan dgn trip 2 tahun lepas..trip kali ni percuma dan balik bwk RM200 sebagai hadiah cabutan bertuah..Tiket free percuma..Bilik percuma..makan percuma..ahaha..Pangkor pun dah byk kemudahan contohnya..kedai-kedai makan sekitar pantai tersusun rapi..dan aktiviti air pun murah je sebenarnya..Untuk Island Hopping mcm kami buat tu kos RM10 seorang..Snorkeling …

Wordless Wednesday #45

Anak Bertuah :)
NolynQoid

Header Baru Lagi...TQ Kay :)

Header baru lagi..tq to Kay..dpt customer cerewet mcm sy..hehe..nice..(puji blog sendiri..aik..klu I tak puji sape lagi kan)..xoxo.
NolynQoid

Drama Korea - That Winter, The Wind Blows

Selepas terperangkap ngan drama korea ~ Bride of The Sun ~..kengkonon dah tobat takmau tgk lagi drama korea..tp kat umah ada channel One HD..sejak 2 minggu lepas..keluarlah promo cerita ini..malam tadi start dah pukul 9..cakap ngan encik hubby..pls..I have to watch this series :p
So..tayangan siri ni 2 hari je seminggu (Rabu dan Khamis, 9 malam)..kena tukar schedule ke rumah MIL..kami ke rumah MIL hari Selasa dan segala aktiviti malam Rabu dan Khamis dibekukan :p
Pelakon.. Zo In-sung, Song Hye-kyo..Song ni berlakon Autumn in My Heart tahun 2000 klu tak silap..memang suka tgk dia (tetiba).. Kisah mengenai gadis buta yang dah putus asa dan si jejaka samseng yang mengambil kesempatan..malas nak bc sinopsis..just want to sit back, relax and watch the series.xoxo
NolynQoid

BERSALIN MELALUI PEMBEDAHAN (CAESAREAN SECTION, LSCS)

Assalamualaikum u'olls..
Perkongsian mengenai czer..pernah alami dan mungkin anda terpaksa alaminya...
Caesarean Section ialah sejenis kaedah bersalin yang melibatkan pembedahan. Insisi dibuat pada abdomen ibu dan uterus untuk mengeluarkan bayi. Kaedah ini biasanya diaplikasikan apabila bersalin melalui faraj boleh membahayakan dan mengancam ibu atau pun bayi.

MENGAPA ANDA MEMERLUKAN CAESAREAN SECTION ? Laporan mengenai bersalin secara pembedahan (caesarean deliveries) menyatakan, 50% adalah dirangcang iaitu dinamakan ‘elective caesarean’; manakala 50% selebihnya adalah emergency caesarean (pembedahan kecemasan).

‘Elective Caesarean’ adalah diperlukan untuk:
1. Kandungan kembar
2. Bayi dalam kedudukan sonsang (punggung/kaki di bahagian bawah) atau bayi dalam kedudukan melintang.
3. Plasenta Praevia (plasenta menghalang salur kelahiran) ~ sy alaminya sepanjang kehamilan tahap 4 tetapi sewaktu proses bersalin..salur kelahiran dah clear~
4. Ibu mengalami darah tinggi yang seriu…

Wordless Wednesday #44 ~ Nak Cantik? Jom Amal :)

Sumber : FB xoxo
NolynQoid