21 February 2013

Air Terjun Kemensah - Destinasi Sempena Cuti CNY

Assalamualaikum u'olls..

Esok dah Chap Goh Mei..(ahaha.. ye ke..x pasti..) baru hari ni nak update aktiviti CNY hari tu..Tak seperti tahun-tahun sebelum ni kami g bercuti ke Penang dan Melaka semasa CNY..Tahun ni decide takmo kemana-mana sbb tau dah mesti trafik sesak yang amat sgt..Dan terbukti gak dengan status FB teman-teman yang tension melayan traffic jammed..Selain buat 3rd birthday untuk Qoid..Isnin tu kami ikut mandi sungai kat Kemensah..Lama tak pegi mandi sungai sbb Qoid tak berapa nak ngam ngan sungai..hehe..Air terjun Kemensah terletak kat belakang Zoo Negara..memang betul-betul lalu depan Zoo Negara itu dan naik atas ke perkampungan Kemensah..
Courtesy Maksu Suzila dan Mama..Nasi lemak sambal sotong..Macaroni Goreng..Ayam Bakar..Sy? Sy bawak termos berisi Kopi O..Encik hubby tanya..Itu aje? Ye..itu aje..ahahaha
Simple je bakar ayam...
Air cetek tp jernih..nampak ikan yang kecik-kecik tu..tp tak tau nama..Kami sewa tempat duduk dalam RM15 (pondok dan kawasan lapang untuk bentang tikar)..Kemudahan yang ada macam tandas dan bilik persalinan..percuma..
 
Mula-mula jual mahal takmo mandi sungai..Onny bawa celup-celup kaki terus nak berendam..hehe..Ibu tak dapat berendam due to women cycle...huhu
Tok Ayah layan kecewa tak bawak seluar untuk mandi..lalalalla
 
Cuaca hari tu mendung dan berangin..sejuk mengigit tulang walaupun sy tak berendam..Encik hubby dan Azwan tahan berendam dalam air..ketenangan katanya..Boleh pegi lagi sbb tempat cantik..tenang dan damai..xoxo..

NolynQoid

14 comments:

  1. bestnya mandi sungai.dh lama rara xmnadi sungai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lynda pun lama tak mandi sungai..takut sejuk :P

      Delete
  2. akak tak nah sampai lagi... kalau diizinkan Allah nak gak sampai sini menikmati ketenagan di hatikan...

    ReplyDelete
  3. ni yg kat blkg zoo tu kan.. lamanya tak pg.. dulu pernah pg dgn kawan²....

    ReplyDelete
  4. tak pernah pergi.boleh try ni..hihi
    dekat aje nak ke sana

    ReplyDelete
  5. @QasehnyaRania ~ dekat je kan..selesa juga

    ReplyDelete
  6. teringin nk pegi wekend ni..tp xtau simpang yg mane..parking sng dpt x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. syaqirin..masuk pintu masuk zoo negara then terus sampai ke kemensah heights..parking ada..kemensah ni naik smpi atas..akan nmpk sungai nti..senang je nk cr

      Delete
    2. syaqirin..masuk pintu masuk zoo negara then terus sampai ke kemensah heights..parking ada..kemensah ni naik smpi atas..akan nmpk sungai nti..senang je nk cr

      Delete
    3. syaqirin..masuk pintu masuk zoo negara then terus sampai ke kemensah heights..parking ada..kemensah ni naik smpi atas..akan nmpk sungai nti..senang je nk cr

      Delete
  7. Bayaran masuk macam mane
    Atau bayaran jika sewa pondok saje
    #bertanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. bayaran masuk tiada tuan tp x pasti skrg
      kami byr utk sewa pondok

      Delete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Jom Bercuti di Ipoh ~ Heritage Hotel

Assalamualaikum.. Mood cuti-cuti kadang datang bila kita banyak kerja kat ofis, serabut dengan masa yang macam tak cukup. Kan? Tapi na...