Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

Bila Qoid Takut Pasir ~

Assalamualaikum u'olls..
Actually nak update pasal cuti-cuti Pangkor tapi mood tak dtg lagi..so..sambil cari-cari mood..post lah dulu pasal anak bertuah ni..
Bila pergi pantai..of coz kene pijak pasir kan..tp Qoid ni lain macam..mayb sbb dia jenis yang pembersih..ahaha..xleh kotor sikit..kaki klu kene pasir atas jalan pun dok sibuk lap..apatah lagi klu penuh satu kaki..So..di Pangkor hari tu..Encik Hubby lah mangsa keadaan memandangkan ibu tak larat dah nak kendong dia.. Letih dan penatlah pulak nak mengendong dia..aktiviti atas pasir semua takmo..Last2..encik hubby decide gak letak dia ke bawah..bergayut-gayut menahan kaki jangan jejak pasir..sy tekan-tekankan kaki dia sampai jejak juga pasir..sambil2..benamkan kaki encik hubby kunun-kunun seronoknya main pasir..ahaha..psikologi yang byk membantu..End up : Seronok dia main atas pasir..asyik dok cakap nak main pasir pula...hehe..Insya Allah lepas ni boleh buat aktiviti pantai pula..xoxo
NolynQoid

Air Terjun Kemensah - Destinasi Sempena Cuti CNY

Assalamualaikum u'olls..
Esok dah Chap Goh Mei..(ahaha.. ye ke..x pasti..) baru hari ni nak update aktiviti CNY hari tu..Tak seperti tahun-tahun sebelum ni kami g bercuti ke Penang dan Melaka semasa CNY..Tahun ni decide takmo kemana-mana sbb tau dah mesti trafik sesak yang amat sgt..Dan terbukti gak dengan status FB teman-teman yang tension melayan traffic jammed..Selain buat 3rd birthday untuk Qoid..Isnin tu kami ikut mandi sungai kat Kemensah..Lama tak pegi mandi sungai sbb Qoid tak berapa nak ngam ngan sungai..hehe..Air terjun Kemensah terletak kat belakang Zoo Negara..memang betul-betul lalu depan Zoo Negara itu dan naik atas ke perkampungan Kemensah.. Cuaca hari tu mendung dan berangin..sejuk mengigit tulang walaupun sy tak berendam..Encik hubby dan Azwan tahan berendam dalam air..ketenangan katanya..Boleh pegi lagi sbb tempat cantik..tenang dan damai..xoxo..
NolynQoid

Happy Birthday Nuffnang!

Happy Birthday Nuffnang! *Sticky Post*

Tq Nuff!

Assalamualaikum u'olls.. Yang pertama seumpamanya..Tq Nuffnang :)
NolynQoid

Wordless Wednesday #43

Assalamualaikum u'olls..  Ada perbezaan? hehe..xoxo
NolynQoid

Qoid dah 3 Tahun

Assalamualaikum u'olls..
Hari ni genap usia Qoid 3 tahun..pejam celik..sekejap je..Ya Allah..Kau kurniakan sebaik-baik adab dan sikap kepada anak ini dan semoga kau limpahinya dengan Rahmat dan Kasih SayangMu..Semoga dipanjangkan usianya untuk berbakti kepada agama dan bangsanya..berbakti kepada masyarakat sekitarnya dan untuk menyayangi insan-insan sekelilingnya..Semoga terus dikurniakan kesihatan yang baik untuk melayari alamMu yang penuh pancaroba..Semoga terus-terusan menggembirakan dan membahagiakan Ibu dan Ayah..Erm..semoga yang baik2 untuk anakanda tercinta..
So..sambut awal masa cuti CNY hari tu.. Hadiah dr Ibu dan Ayah tak sampai lagi..itu citer next entry... :(
Semoga segala-galanya lancar dan dipermudahkan untuk kamu Qoid Rafif bin Zainol Ariffin..Ibu dan Ayah sayang Kamu...xoxo
*Autopublish- Sambut awal sbb sekarang kami dalam perjalanan cuti-cuti...wiiiiii.......
NolynQoid

Bila Encik Hubby Memahami :)

Assalamualaikum u'olls..
Setiap bulan..ada hari murung..sebab apa..sebab menstrual cycle yang berlaku..dan masa ni mood ke mana..nak marah..muncung panjang sedepa..dan semua org buat..waima hubby atau anak serba x kena..sakit pinggang..sakit belakang..sakit kaki tak payah cakap..Dan sy rasa encik hubby sy seorang yang memahami..atau mungkin dah bosan tgk puan isteri muncung semacam..hehe..so..dia pandai ubat hati sy :p Ketam tu dah selamat dimakan..baru sy senyum...ahahaha..baru mood ada datang..kehkeh..sian encik hubby..Thanx sgt2 sbb memahami..I tak minta pun tapi u bawak pegi Adam Lai..so..I order lah..hehehe..bila nak pegi lagi? xoxo
NolynQoid

Mata Baru :)

Assalamualaikum u'olls..
Malam tadi tetiba cermin mata patah..on da way nak pegi dinner..nasib baik kedai cermin mata depan rumah je..dan nasib baik juga akaun encik hubby ada duit :P Dear encik hubby..TQ..hehe..eventhough sampai hari ni u masih tak percaya..ur wifey berkaca mata sbb kita kenal dulu-dulu I bermata bundar..ekekeke..xoxo
NolynQoid

Ole-Ole Dari Legoland

Assalamualaikum u'olls..
Actually my sis yang pegi Legoland sempena besday Arianna..n again..fail to report about Arianna's birthday :(
According to my sis..boleh tahan tapi barang mahal..Klu nak pegi..pegi masa weekdays baru takde orang..Tapi byk lagi tak siap dan under construction..Anyway..thanx for the souvenirs...xoxo
NolynQoid

Menang GA :)

Assalamualaikum u'olls..
Rezeki Jumaat..Suka-suka layan GA Masya sempena hari lahir beliau..dan bertuah...hehe..Keputusan kat sini...TQ Masya.. NolynQoid

Lunch @ Zam Zam Seksyen 9, Shah Alam

Assalamualaikum u'olls..
Sejak dua menjak encik hubby bertukar ke Shah Alam ni..boleh kata setiap hari lunch sama..Balas dendam 5 tahun tak dpt lunch sama..ahaha..boleh ke? So..semalam kami lunch kat Restoren Zam Zam Seksyen 9. Makan makanan Arab sbb encik hubby tetiba teringin makan nasi Arab..Lagipun makanan Arab antara makanan yang sihat dan berkhasiat..Kenyang sambil jaga kesihatan..Restoren ni kat belakang Plaza Masalam..Senang nak cari sebab besar sgt. Dari tepi jalan pun nampak..
Lunch semalam lebih kurang RM30++..Nice place..Parking senang even lunch hour dan selesa..Bolehlah try lunch nanti..
NolynQoid

Tgk Bola Kat Stadium Hari Itu..

Assalamualaikum u'olls..
Juga kisah entah bila..Rasanya masa game Selangor lawan Pahang tempoh hari..Encik Hubby ajak tengok bola dan 1st time nak bawa Qoid..Tgk reaksi dia bila crowd ramai..bising dan terbuka begitu..
Kami pegi pun dah start game dalam 10 minit..Qoid memula bersemangat..Tapi bila masuk dlm stadium..dengan crowd yang bising..dia macam takut..terkejut mungkin dengan suasana begitu..tp lama-lama dia boleh handle..

Ok..pandangan peribadi mengenai aktiviti ni..Erm..tak berapa elok dalam sesi pembelajaran Qoid..Sebab..byk cacian..makian..carutan yang keluar dr mulut penonton semua..tak kisah lelaki atau perempuan..tp dr segi pemerhatian dan pandangan peribadi..mulut2 wanita-wanita yang menonton ni lebih teruk dibandingkan dengan penonton lelaki..
Penonton lelaki lebih behave dr segi attitude tetapi sayangnya penonton wanita yang ayu bertudung tapi Masya Allah..mulut...malu sy jadi wanita klu keadaan begitu..Cacian atau carutan yang keluar amatlah memalukan..seumpama w…

Dinner @ Rebus Rebus Steamboat & Grill

Assalamualaikum u'olls..
Jangan ditanya bila dinner ni berlangsung..Adalah sebulan..hehe..x sempat nak update..sian Arianna Hani..Besday dia pun tak update lagi..Masa sgt cemburu dengan sy..Tgh cuba mencuri masa..hehe..
Dinner di Rebus Rebus ni dah lama plan..tapi tak pegi-pegi..so..malam tu plan dan terus pegi..Tak ramai org mungkin sebab hari bekerja..Ada 2 3 meja dah reserved..Terletak kat Pusat Komersil Alam Avenue..berdepan dengan JPJ Pdg Jawa..Lot kedai baru..Senang nak cr..sebelah belakang bangunan yang ada 7E dan PHD. Untuk dewasa harga RM27.90.Kanak-kanak (6-12thn) RM13.90. Servis terbaek...Boleh like Facebook Rebus Rebus sbb dorang selalu update pasal tempahan atau full house ke..Kat situ ada contact no..Tetiba teringin pulak..ahaha..xoxo
NolynQoid