28 September 2012

Syawal 1433H

Assalamualaikum u'olls..

Ok..baru nak share citer Syawal..Xpe..ada fews bloggers pun tak abis citer raya lagi..At least boleh buat kenangan untuk Qoid nanti..Tahun ni sy beraya ngan family hubby sbb family sy balik beraya di Terengganu..MIL buat lemang tapi sy memang tak makan lemang..Bila beraya ngan MIL ni lain sikit sbb keluarga ni kecil pun..Dan selalunya..mesti tak cukup korum..sbb bila giliran sy di rumah MIL..BIL pula giliran ke kampung dia..memang takleh set pun..
Lemang in da making
Raya tahun ni pakai Biru Firus..Yang seronok raya ni memang si Qoid je lah..bila salam orang tu..dia cakap `Selamat Hari Raya'..Yes..pelat tapi cute..hehe
Sesi bermaafan
Sesi collect duit raya :)
Ini saja family potrait di pagi raya dengan Qoid dok sibuk tgk kartun..
Gambar raya with my family takde sbb mama n ayah balik seminggu lepas raya..Mood raya pun dah ke mana..Raya kat umah MIL pun 2 hari je..melayan tetamu yang tak henti on 1 Syawal then berjalan tak henti on 2 Syawal..Setel dah raya kami..Simple je :)

NolynQoid xoxo

26 September 2012

Lunchdate @ Serai, Empire Gallery Subang

Assalamualaikum u'olls..

Salam Rabu tapi hari ni takde wordless Wednesday sbb mood blogging dah datang..Byk post tertunggak including post raya tak buat lagi..ada yang nak tau citer raya ke? Xde apalah..mungkin postkan gambar kenangan raya tahun ni..tak banyak pun..tu pun tak upload lagi..hehe..basi dah..

Ok..ni lagi satu citer basi..actually lunchdate ni ngan Mama dan Angah with kids..Kitorang g lunch @ Serai Empire Gallery during rehat hari Jumaat..Jenuhlah juga cari parking tgh hari Jumaat tu..Kitorg dah biasa makan kat Serai ni..tp ni branch lain yang offer fine dining..Pernah datang ngan encik hubby masa mula-mula buka dulu..
Serai Empire Gallery
Pavlova..kat sini memang the best Pavlova..
Beverages ~ Sirap Bandung & Sirap Selasih
Beef Kuew Tiaw
Sate
Char Kuew Tiaw
Tuan Tanah dan Qoid
Angah n Yana
Mama
Total makanan lebih kurang RM90++..Ye..agak mahal tp servis tip top..makanan marvelles..full during lunch hour..kena beratur sikitlah but they really make us comfortable..Boleh try..mcm2 ada..Craving for nasi kerabu pulak ni..ahaha..xoxo

NolynQoid

25 September 2012

Sedang Recover..

Assalamualaikum u'olls..

Wah..rindu bangat sama kamu..Seminggu yang penuh cerita suram..tak sempat BW pun..apatah lagi nak post apa-apa..Insya Allah akan kembali aktif dan sedang recover dari kesihatan yang agak tidak baik..Alhamdulillah..kehendak Allah..Hanya DIA yang tahu makna di sebalik semuanya..See u'olls soon..xoxo

NolynQoid

14 September 2012

~Kisah Dongeng~

Assalamualaikum u'olls..
Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerna rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya kisah dongeng saja

Belum pernah aku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerna rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya kisah dongeng saja

Kisah Dongeng-Stacy
 
Haha..confius..tertanya-tanya? Sy suka lagu ni sejak tgk Cinta Elisa..tp taktau siapa yang nyanyi..dah 2 3 bulan suh hubby cr lagu ni nak buat ringtone tapi taktau tajuk..Nampak benar ketinggalan zaman..Pagi ni dengar kat Sinar.fm baru tau rupanya Stacy yang nyanyi..Malam ni dah boleh download pastu buat ringtone..ahaha..xoxo
 
NolynQoid OL (orang lama)

13 September 2012

Menuai Hasil..

Assalamualaikum u'olls..

Syawal nak abis dah..entry raya tak buat gak lagi..sibuk di opis dan asyik terlupa nak minta gambar kat SIL..kira halal lah ye klu entry Syawal terpost lepas Syawal..hehe..

Entry nak cerita pasal pokok rambutan belakang umah Ma n Ayah yang dah berbuah balik..Yang paling happy of coz budak bertuah 2 org ni..Anak2 kesayangan sy..Petang Selasa hari tu tolong Tok Ayah memetik rambutan buat santapan MIL yang datang beraya kat rumah Ma n Ayah..
Si Qoid sibuk nak main tapi kena paksa pose dulu..ahaha
Dengan rambutan yang Tok Ayah petik..
 
Qoid suka..dia cakap..Maniiisssss....
Alhamdulillah..rezeki..pokok sebelah pun sedang berbunga..puas makan rambutan sendiri..ehehe..ingat nak suh Ayah n Ma tanam durian pulak..boleh kitorang anak beranak..adik beradik tunggu durian gugur pulak..huhu..xoxo

NolynQoid

12 September 2012

Wordless Wednesday #32

Assalamualaikum u'olls..
Ibu Garang..klu merajuk ngan ibu..tidur berdukung ngan Ayah :) xoxo

NolynQoid

06 September 2012

Sibuk..

Assalamualaikum u'olls..

Tak menyempat lagi nak update..Sibuk tahap gaban ;p
Ada hutang post Syawal lagi kan..Cerita terbaru..dan a lot more to come..adei..
xoxo

NolynQoid

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...