Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

Syawal 1433H

Assalamualaikum u'olls..
Ok..baru nak share citer Syawal..Xpe..ada fews bloggers pun tak abis citer raya lagi..At least boleh buat kenangan untuk Qoid nanti..Tahun ni sy beraya ngan family hubby sbb family sy balik beraya di Terengganu..MIL buat lemang tapi sy memang tak makan lemang..Bila beraya ngan MIL ni lain sikit sbb keluarga ni kecil pun..Dan selalunya..mesti tak cukup korum..sbb bila giliran sy di rumah MIL..BIL pula giliran ke kampung dia..memang takleh set pun..
Raya tahun ni pakai Biru Firus..Yang seronok raya ni memang si Qoid je lah..bila salam orang tu..dia cakap `Selamat Hari Raya'..Yes..pelat tapi cute..hehe
Gambar raya with my family takde sbb mama n ayah balik seminggu lepas raya..Mood raya pun dah ke mana..Raya kat umah MIL pun 2 hari je..melayan tetamu yang tak henti on 1 Syawal then berjalan tak henti on 2 Syawal..Setel dah raya kami..Simple je :)
NolynQoid xoxo

Lunchdate @ Serai, Empire Gallery Subang

Assalamualaikum u'olls..
Salam Rabu tapi hari ni takde wordless Wednesday sbb mood blogging dah datang..Byk post tertunggak including post raya tak buat lagi..ada yang nak tau citer raya ke? Xde apalah..mungkin postkan gambar kenangan raya tahun ni..tak banyak pun..tu pun tak upload lagi..hehe..basi dah..

Ok..ni lagi satu citer basi..actually lunchdate ni ngan Mama dan Angah with kids..Kitorang g lunch @ Serai Empire Gallery during rehat hari Jumaat..Jenuhlah juga cari parking tgh hari Jumaat tu..Kitorg dah biasa makan kat Serai ni..tp ni branch lain yang offer fine dining..Pernah datang ngan encik hubby masa mula-mula buka dulu..
Total makanan lebih kurang RM90++..Ye..agak mahal tp servis tip top..makanan marvelles..full during lunch hour..kena beratur sikitlah but they really make us comfortable..Boleh try..mcm2 ada..Craving for nasi kerabu pulak ni..ahaha..xoxo

NolynQoid

Sedang Recover..

Assalamualaikum u'olls..
Wah..rindu bangat sama kamu..Seminggu yang penuh cerita suram..tak sempat BW pun..apatah lagi nak post apa-apa..Insya Allah akan kembali aktif dan sedang recover dari kesihatan yang agak tidak baik..Alhamdulillah..kehendak Allah..Hanya DIA yang tahu makna di sebalik semuanya..See u'olls soon..xoxo
NolynQoid

~Kisah Dongeng~

Assalamualaikum u'olls.. Ku sedar ku tak seberapa Jika dibanding mereka Yang jauh lebih megah dari diri ini Apa yang mampu ku berhias Hanyalah hati yang ikhlas Terpendam simpan untuk dia yang sudi
Mencintai aku dengan seadanya Mencintai aku bukan kerna rupa Dalam waktu sedu Dalam waktu hiba Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya Sanggup menerima insan tak sempurna Atau mungkin cinta sebegitu hanya kisah dongeng saja
Belum pernah aku merasakan Dipeluk dalam dakapan Eratnya melindungi jiwa rapuh ini Sanubariku memerlukan Kehadiran seorang teman Tulus mencurah kasih sepenuh hati
Mencintai aku dengan seadanya Mencintai aku bukan kerna rupa Dalam waktu sedu Dalam waktu hiba Ku harapkan dia rela Mencintai aku dengan seadanya Sanggup menerima insan tak sempurna Atau mungkin cinta sebegitu hanya kisah dongeng saja
Kisah Dongeng-Stacy Haha..confius..tertanya-tanya? Sy suka lagu ni sejak tgk Cinta Elisa..tp taktau siapa yang nyanyi..dah 2 3 bulan suh hubby cr lagu ni nak buat rin…

Menuai Hasil..

Assalamualaikum u'olls..
Syawal nak abis dah..entry raya tak buat gak lagi..sibuk di opis dan asyik terlupa nak minta gambar kat SIL..kira halal lah ye klu entry Syawal terpost lepas Syawal..hehe..

Entry nak cerita pasal pokok rambutan belakang umah Ma n Ayah yang dah berbuah balik..Yang paling happy of coz budak bertuah 2 org ni..Anak2 kesayangan sy..Petang Selasa hari tu tolong Tok Ayah memetik rambutan buat santapan MIL yang datang beraya kat rumah Ma n Ayah..
Alhamdulillah..rezeki..pokok sebelah pun sedang berbunga..puas makan rambutan sendiri..ehehe..ingat nak suh Ayah n Ma tanam durian pulak..boleh kitorang anak beranak..adik beradik tunggu durian gugur pulak..huhu..xoxo

NolynQoid

Wordless Wednesday #32

Assalamualaikum u'olls.. Ibu Garang..klu merajuk ngan ibu..tidur berdukung ngan Ayah :) xoxo
NolynQoid