Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

Hadiah Dari Allah :)

Assalamualaikum u'olls..
Syukur rahmat dan hidayah Allah datang..Masih lagi belajar dan terus belajar..Kerdil diri ini..Semoga sy terus istiqamah dengan jalan ini..Insya Allah..
Semoga Allah juga ketemu kan kami dengan teman-teman yang baik dan jauhkan teman-teman yang membuatkan kami lupa padaNya..xoxo

NolynQoid

Lagi..dan Lagi....

Assalamualaikum u'olls..
Semalam 3 hari di Genting Highlands..nti cerita ok..ni dah masuk opis dan bersedia untuk ini pulak :
Penat lelah menjawab 2 exam hari tu tak lega lagi..ni tambah lagi satu..tp encik hubby kata..ni some sort of tanda rezeki..so..redha dan syukur..mana tau ada rezeki kan..Insya Allah..xoxo

NolynQoid

SYMP :)

Assalamualaikum u'olls.. Di sini untuk 3 hari akan datang..xoxo
NolynQoid

Demi Masa Depan Keluarga :)

Assalamualaikum u'olls..
NolynQoid

Dah 2 Minggu ~

Assalamualaikum u'olls..
Kerana Ini, dah dekat 2 minggu sy dok hadap 2 benda ni..

Otak dah tepu..taktau ade input ke tak..hehe..esok harinya akan tiba..soalan adalah berdasarkan pengetahuan tentang Malaysia keseluruhannya..It can be anything yang tidak mampu dijangka..Again..pls wish me luck..xoxo

NolynQoid

Hi Tea @ Quality Hotel Shah Alam

Assalamualaikum u'olls..

Sibuk sikit..Kusut dan pening mengadap keje yang tak abis2..lusa exam..then..kursus 3 hari pastu masuk opis balik dan sandang keje org bercuti..sunyilah blog ni takde updates..hehe..bila sume rasa kusut dan serabut..apalagi..makanlah ubatnya..Hi Tea tempoh hari di Quality Hotel Shah Alam..Byk pilihan dan berpatutan..serta agak selesa sbb tak ramai orang..Untuk satu orang harga adalah RM44.10 nett..Start jam 3.00-5.00 petang (weekdays) dan 12.00 tgh hari-5.00 petang (weekend)

Oklah..byk pilihan..rasa2 1 hari kosongkan perut pastu makan kat sini bebyk..hehe..tapi tak larat mana pun nak makan bebyk tu..xoxo

NolynQoid

Wordless Wednesday #26

Assalamualaikum u'olls.. NolynQoid will try to update soon..

Nak Buat LASIK~Berani ke?

Assalamualaikum u'olls..
Sebenarnya dah lama dgr tentang LASIK ini..LASIK (laser-assisted in situkeratomileusis) ialah pembedahan pembetulan penglihatan untuk ralat pembiasan (rabun jauh dan dekat, dan astigmatisme *according to Wikipedia)..Sy pakai cermin mata baru juga...hujung tahun 2008 dan sekarang rasa penat pakai cermin mata dan kadang-kadang tukar pakai contact lense..

Menurut Prof Dr Muhaya yang ada buat LASIK ni..tak sakit during pembedahan laser ni..Masa yang diambil pun cuma lebih kurang 15 minit dan lepas 4 jam dah boleh drive..tapi adakah sy seberani itu utk mengizinkan mata saya diperlakukan seperti gambar di atas...Oh..Belum berani lagi..Tambahan pula kos nya agak tinggi antara RM7k-RM8k..Insya Allah satu hari nti..bila keberanian+kewangan mengizinkan..sy akan buat juga..Sebelum ni pun Vista Lasik pernah offer buat dlm kos RM3k tp belum berani lagi..hihi..
Mengumpul kekuatan dan keberanian..sampai bila?xoxo NolynQoid

Dinner @ Kenny Rogers Roaster

Assalamualikum u'olls..
Kalau taktau nak makan apa..kami biasanya decide makan kat Kenny Rogers je..selain murah ia menyihatkan..Tp sy prefer Nando's cuma encik Hubby tak minat..so..klu nak makan Nando's kena g sorang-sorang dengan izin encik hubby..hihi..


Makanan yang menyihatkan..dekat dan kami 3 orang suka makan..kdg2 ubah menu juga..tgk keadaan dan mood..xoxo

Nolynqoid

Wordless Wednesday #26

Assalamualaikum u'olls.. Nolynqoid tidak lg berduka lara :)

.........

Assalamualaikum u'olls..
Hati menangis siapa tahu..Sy sedang berduka lara..mungkin tiada post baru buat sementara ini :(
NolynQoid hopeless..Allah saja yg tahu

~Not fully recovered ~Mood : Risau Sebab Musim Denggi

Assalamualaikum u'olls..
Minggu yang penuh cabaran agaknya..tak sihat sejak awal minggu lepas..membawa ke hari ni..ikut hati nak MC tapi kat ofis takde org..lgpun..minggu suda sy sign 2 borang cuti menggantikan ofismate..sekarang badan masih lemah sbb tetiba malam tadi muntah-muntah dan sakit kepala yang amat teruk..risau sikit klu sakit demam ni memandangkan musim denggi..nak kene pegi check darah sbb badan sy sakit2 dah 2 3 minggu..tetiba kepala pula sakit..simptom denggi macam tu lah..naseb baik Qoid tido awal malam tadi..dptlah rehat sikit..tp itu pun kerap terjaga..Si Qoid ni mengada sikit..semua nak sy yang buat even kdg2 dia merajuk pandai pulak cr ayah minta pujuk..yang penting sy kena kuat demi 2 org hero sy ni..Insya Allah petang kang klu sempat ke klinik check darah dan harap2 takde apa2...
Sakit itu anugerah Allah~Alhamdulillah~ NolynQoid :(

Sakit Kaki :(

Assalamualaikum u'olls.. Dah dekat 5 hr kaki ni sakit..tapak kaki sakit..betis dan lutut sakit sgt sampai susah nak jalan..tapi klu tak berjalan macam mana kan..semua benda memerlukan kaki untuk bergerak..dukung Qoid pun cuba dengan gigih sebab anak bertuah ni selalu mengada taknak naik tangga sendiri..malam tidur pun tak lena sbb menahan sakit kaki..dah sapu minyak dan urut pun..time tu je lega..apa nak buat ye?

NolynQoid :(

~Alhamdulillah~

Assalamualaikum u'olls..
Satu lagi bentuk rezeki..Wish me luck again..hehe..Alhamdulillah..syukur.. NolynQoid

Sgt Tidak Best Bilamana Kita Berusaha Gigih Tapi Orang Lain...

Assalamualaikum u'olls..
Sedih tgk status ni di FB seorang teman semalam..Sedang orang lain berusaha gigih untuk menjawab soalan dengan jujur dan ikhlas tapi kemudahan internet ini telah disalahgunakan..
Sy berada dalam dewan yang sama yang dipenuhi kira-kira 200 calon jujur yang lain...meng`off'kan handphone dan tawakal kepada Allah atas setiap soalan yang diberikan....Erm...Tiada kata secantik bahasa untuk digambarkan..Sedih dan kecewa dgn ini tapi saya yakin pada keupayaan sy..xoxo

~Takmo buat begini ye..usaha dan tawakal..Insya Allah, rezeki itu milik kita~
NolynQoid

Wordless Wednesday #25

Assalamualaikum u'olls..
Welcoming our new family members..Qoid's new cousin..hubby's new nephew..cucu MIL yang ke5..xoxo

NolynQoid

Wish Me Luck :)

Assalamualaikum u'olls.. Sat lagi nak ke SUK untuk ambil 1 peperiksaan bertulis..Wish me luck..dah lama tak buat keje begini..celaru..keliru..huru hara semalam sbb kunun-kunun cuba untuk study dlm kesibukan menyediakan kertas mesyuarat..Tp Alhamdulillah hari ini tenang untuk menghadapinya..dalam lindungan dan perhatian Allah hendaknya..xoxo

NolynQoid