Birthday Celebration @ D'Tandoor Subang Jaya

Assalamualaikum u'olls..

Sempena bestday Ayah (26 Mei) dan Azwan (27 Mei), kami decide kali ni nak ubah angin dan selera sambut bestday ngan makan kat restoren India Utara, D'Tandoor..Diiringi muzik Hindustan sepanjang dinner malam tu..mmg rasa macam makan kat Bombay..ahahaha..
D' Tandoor Subang Jaya..Dah buat booking 2 hari sebelum sbb outlet ni comey je..kapasiti mayb dalam 40 org je..
Interior..lampu malap je..
Budak hitam 2 org..
Semua dok tgk menu tapi pening..kehkeh..becoz semua menu dlm bahasa Hindustan hey..
Disebabkan sylah tukang booking, maka sy juga merangkap tukang order..muka pening pk nak order apa..tp sbb dah Google..so..order mana yang menarik hati je..Puaslah si manager offer amik udanglah..ikanlah..semua ckp taknak..ikut je apa yang sy order..
sementara menunggu, disajikan papadom dan mint sauce
Menarik..minum dlm bekas tembaga..air suam boleh refill
Kek dr Rania Cakes
Bday Daddy..
Allo Gobi..campuran kobis bunga+kentang..sedap
Beef Korma..pekat
Mutton Madrasi..Kambing masak rempah..sedap..paling sedap
Paneer Kulcha @ Cheese Naan
Nasi Briyani yang wangi..tak muak dan tak berminyak
Mango Lassi..rasa yogurt mangga..sedap..
Cara makan Indian Food..letak sume dan makan sekali..Tetiba teringin lagi ni..hehe

Menikmati juadah..encik hubby dah surrender lepas 2 kali tambah..Tgk bday boy makan tak stop
Total..murah kan..
Servis cepat dan tip top cuma dorang tak reti ckp Melayu..berbelit gak lidah speaking London nahu Hindustani..Mcm ayam itik..hehe..actually owner adalah dr Pulau Pinang dan restoren ni antara restoren Halal pilihan di Malaysia..Boleh pergi lagi dan puas hati..Kepada 2 org besday boy..Semoga dipanjangkan umur dan dipermudahkan segala urusan..Diberi kesihatan yang baik..dilimpahi rahmat dan rezeki..I luv both of u...xoxo

NolynQoid

Comments

Popular Posts