30 April 2012

Boarding in AK828 to Phuket

Assalamualaikum u'olls..


Actually 3 of us dlm pesawat AirAsia AK828 to Phuket for our 3rd anniversary trip..Will be staying at Nai Yang Beach Resort..Esok dah full scheduled..Adeh..boleh ke 2 hero ni..hihi..Will be back by 3rd May..Doakan selamat sampai dan balik k..xoxo

NolynQoid

Dinner @ Mee Ketam KL (actually kat Seksyen 7, Shah Alam)

Assalamualaikum u'olls..

2 malam lepas, Puan Mama ajak makan kat Mee Ketam KL gara-gara tgk MHI 2 3 hari sebelum tu..nampak menyelerakan..beria-ria dia suh Pakchik Esyam balik..so kami boleh makan sama-sama..

Mee Ketam KL (rasanya yang ni cawangan) terletak di Kompleks Perniagaan Anjung Seksyen 7 belakang Unisel Shah Alam..Mcm food court yang byk gerai-gerai makan best dan fofular..Yazid Burger pun ada kat sini..full house..jap lagi citer...
Interior
Kedai..
Mee ketam XL
Mee Udang Galah
XL..Padat isi..puas makan

Harga adalah berpatutan..untuk ketam XL lebih kurang RM20..Nak mee je RM4 kalau tak silap..Udang Galah pun besar dan kira ikut timbang..Mcm Encik Hubby order udang galah dlm RM12.80 seekor..Total kami makan untuk 9 orang malam tu lebih kurang RM113.Marvelles..kuah sedap..tapi mee sikit..komen-komen balas yang sy dapatla...Suasana agak berbahang mayb sbb ramai orang..


Memandangkan satu building dengan Yazid Burger yang juga masuk MHI selepas itu..kami pun order burger..tunggu agak lama..sampai ketam dan udang dah licin dibedal..baru burger 250gram (hampa ngan Angah sbb order kecik giler) tu tiba..Ayeed makan sorang..Kecewa dan hampa juga sebab tempahan tidak diterima..Tak macam info dlm blog dorang tu...Xmo upload gambar sbb kecewa..haha..tunggu lain kali dpt makan 1 kg punye baru upload..xoxo

NolynQoid

26 April 2012

Lunch Date @ Secret Recipe

Assalamualaikum u'olls..

Actually tadi g lunch ngan encik hubby yang baru je balik berkursus 4 hari di IPN Sabak Bernam..Kebetulan Puan Mama call dan bgtau Qoid kata nak makan kek..so..decide g lunch kat Secret Recipe Jusco Bukit Tinggi, Klang..Memandangkan encik Hubby bertugas di Putrajaya dan sy di Klang, bukanlah selalu kami lunch sama-sama..adalah 3 4 kali dalam setahun sewaktu hari bekerja..

As usual, Fresh Watermelon for me..Suka sbb pekat..
Choc Blended with Whipped Cream
Brownies..nice n warm..
Lasagna
Spageti
Total semua termasuk tambahan 2 Brownies dan 1 slice Strawberry Choc Cake RM80.05..Oklah..bukan selalu..Selesai makan pegi borong pampers Qoid kat Jusco..Sambil tu beli sabun basuh baju sbb malam kang nak kene cuci baju encik hubby yang bwk berkursus 4 hari..Byk kena selesaikan sblm bercuti ni..Macam-macam pula tetiba..hehe..xoxo

NolynQoid

24 April 2012

Passport Dah Siap~Mood: Tidak Sabar Sudah....

Assalamualaikum u'olls..

Blogspot berwajah baru..hehe..oklah..Ni nak citer kisah terperam..Saje takmo cite awal-awal..Sgt excited..Kami dah buat passport..nak terbang dah..mood tidak sabar..hehe..our first trip outside country..2nd time Qoid naik plane..Bila tanya..dia ckp taknak..Adoi..jgn buat hal masa time departure nanti suda..hehe

Actually, nak celebrate anniversary..Biasa mmg g Jalan-Jalan during Anniversary..Masuk ni tahun ke3..Insya Allah berkekalan..

Punyelah semangat amik cuti nak buat passport..rupa-rupanya Jabatan Imigresen ada yang buka separuh hari pada hari Sabtu dan Ahad. Contohnya di Pelabuhan Klang..Memang tak ramai orang dan perjalanannya lancar..Cara-cara nak apply pun mudah..Untuk permohonan baru..sediakan 2 keping gambar passport, 1 salinan IC dan isi borang yang disediakan..Amat cekap dan mudah..Kami buat pukul 12 tgh hari..by 4.00 petang dah siap..
Wordless Wednesday yang bantu kawan tempoh hari
Tingkat 1
Jabatan Imigresen Pelabuhan Klang terletak di bangunan baru bersebelahan Pasaraya Giant Pelabuhan Klang. Jauh ke dalam..so..mmg takleh notice drpd Stesen Komuter Pelabuhan Klang..Tp dah dekat lah tu..

Oleh kerana, gambar Qoid dan Encik Hubby takde..kami amik je kat sini..Ada kioks amik gambar dan fotostat..Senang dan mudah..Proses menunggu pun tak sampai 2 minit..Kejap je no dah naik..
Resit bayaran RM100 utk 2 tahun, Qoid RM150 utk 5 tahun
Sy
Encik hubby
Qoid ~ lahir KL kunun padahal PPUM..hehe

Comel je thumbprint
setel sudah..
  So..selesai satu hal..byk trip menanti..haha..saje jek encik hubby..Rugilah kan..passport hidup 2 tahun tu..Takkan pakai sekali je..wakaka..xoxo

~Pening menyediakan itenary..ada 2 perlu disetelkan..aiyark..mak penat jd organizer nyah..even utk own family..pasni nak letak jawatan..bagi orang lain..tapi last-last..I mesti terjebak punye :p~

NolynQoid

22 April 2012

Happy Birthday Dear ~Dulu..Kini n Selamanya..~

Assalamualaikum u'olls...

Hari ni genap setahun blog ni ditubuhkan...genap setahun sy share my entire life ngan u'olls..Sgt teruja..hehe...happy birthday dear blog..semoga terus menjadi tempat menyumbang ilmu dan yang penting..kenangan terindah..huhu..

Special thanx terutama untuk encik Hubby dan Qoid yang sudi menjadi antara penyeri blog ini..hehe..tp terima kasih yang amat besar of coz untuk depa ni..tanpa depa..takdelah blog ini :-
PC Opis..
 
My lovely Canon

Laptop emachine

My beloved Sony Ericson
 Tak lupa terima kasih to my dearie readers..followers..yang stop by..sesapa saje yang pernah baca blog ni..Insya Allah..akan terus berblogging untuk setahun akan datang..sharing more info..more photos..dan lain-lain yang boleh dikongsi...luv u..xoxo..

NolynQoid

19 April 2012

Sabarlah Wahai Hati..

Assalamualaikum u'olls..

gambar Google-edited Lynda Che Lah

Memujuk hati supaya sentiasa bersabar dengan kehendakNya..Macam mana nak jadi macam Fatimah Az- Zahra AS..yang sentiasa sabar wlu apa sahaja rintangan mendatang..tidak berkeluh kesah..Sentiasa bekerja keras menguli tepung demi suami dan anak-anak tercinta..

Fatimah Az Zahra AS telah dihadiahkan sesuatu oleh Ayahanda tercinta (Nabi SAW) kerana baginda ingin meringankan bebanan tugas puteri tercintanya iaitu amalkan ini selepas Solat : 

Allahu Akbar - (Allah Mahabesar) - 34 kali
Alhamdulillah - (Segala puji untuk Allah) - 33 kali
Subhanallah - (Maha Suci Allah) - 33 kali 

Untuk amalan bersama..semoga segala kesukaran dipermudahkan..segala keluh kesah hilang..segala kepenatan hilang dengan izin dan rahmat Ilahi jua..xoxo

NolynQoid

18 April 2012

Dinner @ Rasamas KL Sentral...Yang hampeh!

Assalamualaikum u'olls..

Dinner tempoh hari masa bawak Qoid jalan-jalan naik komuter..disebabkan dah janji nak bawak dia jalan-jalan..kami pun dok terpikir mau ke mana ye..memula plan naik dr Stesen Bukit Badak ke Klang saje..tapi takde kedai makan best pulak utk dinner area situ..so..decide jauh sikit ke KL Sentral..

Selepas google tempat makan best kat KL Sentral tu..ingat nak makan nasi kerabu best dekat Kelantan Delights..Bila sampai, cr dekat information board..Takde pulak restoren tu..ke dah tutup..Jalan-jalan juga cari tapi tak jumpa..sebelum tu belikan Famous Amous Cookies utk Qoid..100 gram RM8.90..adei..Budak ni memang bertuah makan biskut mahal je..hehe..

Last-last decide ke Rasamas..nak makan ayam percik..
interior
~minuman yang dipesan..Milo Ais..Ribena Kotak (dlm kids meals) dan mango juice~
~3 side dish yang datang pakej..Salad iceberg yang layu dan tak menarik..coleslaw yang kurang mayo..dan hanya ini je serve panas dr kuali..Tauhu jepun~
Tak dinafikan ayam percik Ayamas adalah yang terbaik..tapi kat KL sentral ni ia dihidang sejuk dan keras..hilang mood nak makan..so..tau lah kan kenapa hampeh..
Kids Meal yang nasinya sejuk juga (termasuk sup sejuk)
Harga lebih kurang RM49.70. Tak berbaloi...Baik makan kat Chicken Rice Shop..Kalau kualiti bagus..byr mahal mana pun tak kisah..ini bukan kali pertama hampa dengan Rasamas..Sepatutnya sebagai established brand..kenalah jaga customer..Mungkin tak makan kat Rasamas lagi..Beli direct Ayam Percik kat Ayamas suda..balik umah..masak nasi panas-panas dan makan..lagi layan...xoxo

NolynQoid

Wordless Wednesday #19

Assalamualaikum u'olls..

Mulai hari ini..sy tak mahu mengeluh..tak mahu juga cakap... `penatnyaaa'..sebab..saya tak terbeban dan sepenat mereka yang lebih terbeban dan penat drpd sy..
 
tq Google
xoxo

NolynQoid

14 April 2012

Qoid's First Ever Masterpiece

Assalamualaikum u'olls..

Qoid dah 2 tahun..dah pandai menconteng..hehe..naseb baik tak minat conteng dinding..Tetiba hari tu kat umah MIL..dia minta kertas dan pensel..dia pun conteng dan conteng..sambil minta sy conteng sekali..dah setel..dia cakap `dah yap'~dah siap!..Dengan bangga dan besar hati, dia minta tampal kat dinding...
Hasilnya
Asyik tgk je..Sgt happy sampai suruh ayah tgk
Tgk lagi
Dan lagi...
Tak kisahlah nak tampal satu rumah pun, janji Qoid happy dan tak conteng dinding..hihi..tapi balik hari tu..dah ada tgn yang gatal menambah angka kat lukisan Qoid..adei..takleh panggil masterpiece dah sbb ada org lain dah conteng..alahai..xoxo

NolynQoid


13 April 2012

Dinner @ Ayam Penyet AP Yang Marvelles...

Assalamualaikum u'olls..

Nak bayar hutang ni..hehe..dinner tempoh hari di Ayam Penyet AP Seksyen 9.. Terletak sederet McDonalds Seksyen 9, Shah Alam..Dah lama kepingin..malam tu encik hubby memujuk sy yang tetiba moody..haha..saje je..padahal mmg dah lama nak makan Masakan Tanah Jawa ni...

Dan keputusannya..Marvelesss...Sgt jatuh cinta dan nak lagi..Pedas berapi tapi takpe..amat layanzzz..hehe
Kombinasi yang marvelles..
Laici with Cool Blog & Bandung Soya Cincau
Cinta Hati~Hubby layan Qoid yang mengantuk~
The cost yang buat amat puas hati..
Encik hubby dah selalu makan masa dok kat Sarawak dulu..so..dia biasa je lah..sy yang hover..sgt sedap..sebelum ni tak layan sgt makanan Jawa tapi kali ni..terus jatuh hati..should try ok..xoxo

~*Encik Hubby, malam ni nak pegi boleh? :p ~

NolynQoid

12 April 2012

Lemau @ Opis...

Assalamualaikum u'olls..

Semalam cuti..dua hari sudah berkursus..Hari ni baru masuk opis dan lemau tgk byk keje perlu disetelkan..minggu depan pun ada satu hari suntuk tak masuk opis..adei..kena juga setelkan yang tertunggak sbb nti mau cuti panjang..

Dua hari lepas berkursus kat Morib (again)..motivasi..dua hari lepas penuh semangat dan motivasilah..kebetulan semalam cuti..semangat itu entah kemana..wakaka..tapi insya allah..segalanya seperti yang dirancang dan berjalan sebaiknya...
 

ada byk post tertunggak..haha..hutang byk hokey..tgklah..akan diusahakan sebelum Mei..mau up to date..huhu..pening ngan keje opis yang berlambak dicampur dengan excitement menyelenggara cuti hujung bulan ni..adei...lemau dalam suka..erkk..ade ke?next post..xoxo

~suda mau SETAHUN berblogging~wink ;*

NolynQoid

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...