2 Tahun Sebulan tapi amat kuat membebel dan merajuk..

Assalamualaikum u'olls..

Hari ni Qoid sudah 2 tahun sebulan. Amat kuat membebel..kdg2 memang apapun tak paham tapi nampaknya dia menunjukkan keyakinan yang tinggi dlm apa yang dia bebelkan..huhu..Ibu n Ayah tak boleh tegur sket..mulalah membebel..Dan yang pasti kalau kena marah atau tegur sikit..merajuk tak hengat punye..dengan lakonan yang cukup mantap :-
Merajuk sambil pejam mata dan mulut dimuncungkan..baring belakang sofa dan protes wlupun dipujuk dengan lembut..hadei...
Kalau pegi shopping complex..nun sebatu jauh dr Ibu n Ayah ~mood:amat risau sbb klu orang nak amik sekejap je kan..tambahan pula dengan kes culik kanak-kanak sekarang~ so..solution : kene kejar dia dan keep calling him supaya dia aware bahawa dia dah jauh dr Ibu n Ayah..Yang paling tak tahan..bila Ibu n Ayah shopping..mesti dok menyorok balik helaian baju atau apa je yang boleh sorokkan dia...
Makin hari makin bijak..tp yang masih Ibu n Ayah takleh tahan..Tido lewat (sewaktu hari bekerja) dan bangun lewat during weekend..Bangun lewat tu ok (sbb kami pun boleh bgn lewat ;p) tang tido lewat tu..adoooiii..mata Ibu n Ayah dah mcm Beruang ok..ade peluang je kat opis..kasi lelap sekejap..

Apapun..dia tetap anak yang baik wlupun kdg2 memang kasi hangin satu badan punye..hehe..xoxo

NolynQoid

Comments

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular Posts