Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2012

Dinner @ Vivo

Assalamualaikum u'olls..
Nak share tempat makan western yang agak best dan murah..Restoran Vivo..Yang ni kami pergi kat Jusco Bukit Tinggi..Bosan suda makan KFC n McD bagai tu..hehe

Sedap..Memikat..Banyak pilihan..Kalau Lunch Hour lagi Murah..hehe..xoxo
NolynQoid

Asam Pedas Claypot Kota Laksamana Melaka ~Lagi~

Assalamualaikum u'olls..
Kalau ke Melaka..tak sah kalau tak pekena asam pedas..kali ni kami ke Asam Pedas Claypot Kota Laksamana yang terletak berdekatan dengan Asam Pedas Hajjah Mona tu..Tukar angin pulak..Lagi pun ni suggestion orang Melaka..kawan Pakchik Esyam yang mengambil masa agak lama utk bertanya tempat..adooi...hehe Layanan amat first class..baru cr tempat duduk..pelayan dah tunggu nak amik order..Cepat dan tangkas tapi fahamlah bila dah ramai..kesilapan boleh berlaku..tp amat salute ngan tukang kira bil..Akak tu tgk mangkuk claypot pun dah tau order ikan apa..Tengok gelas pun dah tau air apa..Harga ok..Untuk 9 orang dewasa makan Nasi dan Claypot+Nasi Ayam untuk kanak-kanak+Otak-Otak satu bakul+Air seorang segelas+Sate 20 cucuk = lebih kurang RM160..ok kot.. Sgt enjoy sbb lama kami tak dinner ramai-ramai macam ni..Encik Qoid pun makan banyak malam tu cuma Arianna dah mengantuk..Asam Pedas yang ni agak ok..Biasalah asam pedas Melaka..rasanya mestilah sama kan. Ada plan lagi m…

Celebration di Melaka Again..Tolong Jgn Bosan..

Assalamualaikum u'olls..
Actually post tertunggak sbb berlaku minggu sudah.. ni dah nak abis minggu dah..hehe..Celebrate Birthday Mama for the first time outside Selangor..Sebelum ni pernah sambut besday Ayeed outside Selangor..
Perjalanan dimulakan of coz tgh hari tu sbb kitorang mau lunch di Coconut Shake Klebang.. haha..berjaya mempengaruhi seisi keluarga untuk lunch kat sini..Jalan jammed bangat especially dekat RNR Seremban..Lori terbalik ke dalam longkang..tp jammed dekat 4 km..hadooii..takde kene mengena again ngan Highway..sifat ingin tahu warga Malaysia.. Selesai makan, bergerak ke Tanjung Kling untuk apartment yang sy booking melalui Booking.com. Tapi kerana communication Baba Nyonya yang kurang difahami maka lewat juga sampai ke apartment..Tunggu punya tunggu baru owner sampai bagi kunci..Apartment adalah amat selesa..besar..3 bilik dgn 2 bilik air..dapur yang lengkap..dan yang penting Swimming Pool! Selesai mandi..solat Maghrib..tibalah acara yang ditunggu-tunggu iaitu pot…

Wordless Wednesday #17

Assalamualaikum u'olls.. ~Suci dan Murni~
Nolynqoid

Happy Birthday Mama!

Assalamualaikum u'olls.. Hari ni..Mama (Rahimah Binti Saleh) berusia 48 tahun..Doa anak-anak tetap mohon dipanjangkan usia beliau..dikurniakan kesihatan yang baik..dipermudahkan segala jalan yang dilalui..diberkati Ilahi selalu dan bahagia selamanya..Semoga mama terus kuat dan tabah berdiri sebagaimana hebatnya ranjau kehidupan 48 tahun ini dalam mendidik kami anak-anak dan cucu-cucu kesayangan..Sayang dan Cinta Sampai Bila-Bila..xoxo
From : Along, Angah, Bob, Sham, Ayeed, Nol, Shah, Yana, Qoid and Luvly Darling Che Lah Mamat
~*heading to Malacca for the celebrations..wiiiiiiii*~
NolynQoid

QE..

Assalamualaikum u'olls..
Sepanjang 2 hari lepas, sy tiada di ofis..Arahan Saya Yang Menurut Perintah..Kursus Amalan Terbaik 5S atau dah ditukarnama ke QE (Quality Environment) bertempat di Prescott Hotel Klang..Nearby umah Mama je..So..terapi drpd keadaan ofis yang sentiasa kalut dan kelam kabut :P Pengalaman baru dan minat baru..haha..ade ke orang minat 5S...yang penting makan adalah amat best dan superb..biasalah tu..org kerajaan klu pegi kursus..yang penting was the food and beverages je..haha...next post..xoxo
NolynQoid

Souvenirs dr Europe..

Assalamualaikum u'olls..
Yang pegi jelajah Europe was my MIL..selama 3 minggu ok..Jelajah UK-Paris-Ireland-Dublin singgah Dubai..Nti dah dpt gambar yang cantik2 sy upload kan..just share keindahan alam yang MIL tgk depan mata..
Of coz, balik bawak macam2 souvenirs..MIL shopping baju tak hengat punye sbb dia kata murah..bila telek2 tanda harga dan convert kan Pounds vs RM dan Euro vs RM..agak terkejut sbb MIL beli Tshirt macam tu boleh harga puluh-puluh duit kita..murah apa kalau gitu..hehe..nanti sy interview MIL tanya pengalaman..haha..dah tanya dah tapi cerita bercampur-campur..agak pening nak conclude.. Sgtlah seronok..MIL ada juga mengajak tapi bila fikirkan harga tiket Emirates tu RM4k pegi balik seorang darab 3 orang..erm..telan air liur je..Tgklah satu hari nti kan..MIL belikan Tshirt dan Seluar Jeans..itu tak payah upload ah ye..hehe..Thank U MIL..xoxo
~*MIL ckp ada shipping from Dublin..ETA on June..apakah itu?..huhuhu~
NolynQoid

Wordless Wednesday #16

Assalamualaikum u'olls..
NolynQoid

Selamat Pengantin Baru...

Assalamualaikum u'olls..
Selamat Pengantin Baru buat Puan Nadhiera Azmi dan Encik Ahmad Famy..Actually dah nikah on 3 Mac 2012 di Machang, Kelantan. Ni ambo tak dpt pegi sebab encik Hubby terikat dengan tugas..So..dpt pegi ke majlis sebelah lelaki pada malam tadi..18 Mac di Dewan Bankuet MBSA..
Memandangkan majlis ni ada aturcara tertentu, maka tinggallah encik Qoid di rumah Onny..mana tau..huru hara pulak kang..dapatlah Ibu n Ayah makan dengan penuh sopan dan tenang..Layan Nasi Beriani dengan Lauk Pauk yang sedap (standard orang kawen)..dan special..Pulut hitam digandingkan dengan aiskrim Vanilla..2 mangkuk kitorg makan.. Yang special juga..ada tarian Hindustan ok..Gamat dewan dibuatnye..Happening utk majlis yang berprotokol..hehe... Oleh kerana Qoid ditinggalkan dan jam sudah menunjukkan pukul 10.30 malam..maka tak sempatpun bergambar dengan pengantin..Ni je gambar yang ada..Sempat jumpa di luar pintu and say congratz..happy for both of u sbb kami pemerhati paling lama dalam hubunga…

Keputusan NeenaAnuar GA :(

Assalamualaikum u'olls..
Masuk GA saje suka-suka..tp sedikit hampa sbb salah sikit je... Komen Kak Neena :  sumber : http://neenaanuar.blogspot.com  Huhu..ini namanya takda rezeki..kesilapan yang boleh dielakkan..tp cuai dlm menjawab soalan..haha..mcm peksa pulak..takpe..try GA lain next time lah..sgt teruja..xoxo..
NolynQoid