Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

Sambutan Hari Lahir Qoid!

Assalamualaikum u'olls..
Post tertunggak sbb sambutan birthday ni pada 18 Februari lalu..Thanx to All yang datang tolong..datang merai dan yang bagi hadiah..Haha..ada byk post susulan..Terlalu byk nak share..
Tahun ni sy masak sendiri dibantu side kick utama iaitu Puan Mama yang tolong sediakan bergedel kentang, sagu gula melaka while Puan Adik tolong goreng karipap yang siap ditempah..Nenek tolong kopek ciku dan saya bertungkus lumus di dapur dengan Spageti Bolognese dan Kuah Soto..Alhamdulillah..Semua hidangan habis dimakan oleh tetamu yang hadir..
Ini khas utk Birthday Boy..Satu kek Red Valvet Upin Ipin dan satu lagi suprise hadiah drpd Auntie Liza (http://diariliza.blogspot.com/)..Tq kak...Qoid suka kek coklat drpd RV tu..Lepas nyanyi kan lagu Allah Selamatkan Kamu..dia tutup muka dan nangis..muahaha...sedey ke dah 2 tahun..lg 2 tahun kene g sekolah...wakaka Alhamdulillah..Ramai juga yang datang sampai ke malam..Sudahnya encik Qoid terlelap pukul 4 pagi...Hadiah-hadiah kami buka m…

Wordless Wednesday #14

Assalamualaikum u'olls.. NolynQoid

Super Penat...

Assalamualaikum u'olls..

 Alhamdulillah..Birthday Qoid dah setel..Thanx pada semua yang membantu especially of coz Puan Mama dan Puan Adik..Also tak lupa..nenek n atuk yang sanggup daki tingkat 3..Encik hubby yang kene naik turun tangga..Abg Lang, Abg Chik (yang datang dr KL) dan Paksu Ayeed yang dok main Galaxy Tab dlm bilik..Ada lagi tak yang sy lupa sebut..
Terima kasih juga kepada para tetamu yang sudi hadir..sampai malam menghabiskan hidangan yang disediakan..huhu..tahun ni masak sendiri..pengsan...
Sampai hari ni penat sbb encik Qoid ada hobi baru selepas berumur 2 tahun iaitu tido pukul 1 2 pagi..Hari-hari hokey..letih Ibu melayannya..pukul 2 pagi masih dok main lori..basikal dan sebagainya..Camne nak buat ye..tapi mungkin ini bahagian sy setelah senang menjaga beliau sepanjang usia setahun yang lalu..huhu...dugaan..xpelah..sy Redha cuma kadang-kadang mengeluh penat..xpe kan..xoxo
*Minggu depan kursus 3 hari pulak..then trip to Kelantan..hadooi....:(
NolynQoid

Qoid dah 2 Tahun..

Assalamualaikum u'olls..
Semalam 15 Februari 2012, Qoid Rafif genap berusia 2 tahun. Alhamdulillah..sihat tapi makin nakal..xpelah..anak lelaki pun..So..smlm Ibu dan Ayah ambil cuti untuk bawak dia dan Arianna jalan-jalan dan celebrate kecil-kecilan..


Lepas dua-dua dah puas main kat Fun Zone tu..kami ke Secret Recipe untuk lunch and small celebration..
Lepas bagi susu kepada dua org budak ini..sambung main balik kat Fun Zone sampai pukul 3..Sampai je umah Onny, dua-dua terbongkang tido..hehehe termasuk Ibu n Ayah..heaven kan klu cuti :P
Sebelah petang, kami belikan rojak untuk minum petang..nak cr kek tak sempat sbb hari nak hujan..kami merempit je..senang..
Sebelah malam..sebagai penutup hari lahir Qoid..kami pegi Tutti Fruitti..Macam dah jd tradisi pulak mesti kene makan pada malam hari lahir..hehe..
Celebration besar-besaran pada 18 Februari ni..Takdelah besar sgt..Jemput kaum keluarga dan sahabat handai..Potong kek dan makan-makan..Tahun ni masak sendiri..Pengsan..hihi..Jemput datan…

Wordless Wednesday #13

Assalamualaikum u'olls..

Selamat Hari Lahir Cahayaku... Semoga terus dilimpahi cahaya kegembiraan... Semoga terus-terusan menjadi anak yang berperibadi mulia dan soleh... Semoga terus sihat sejahtera sebagaimana kurniaan Ilahi... Semoga dipermudahkan jalan hidup di dunia dan akhirat... Ibu dan Ayah Sayang Kamu Selamanya..xoxo
NolynQoid

Arianna 3 Tahun..

Assalamualaikum u'olls..
Memang post tertunggak..hehe..majlis diadakan pada 4 Februari yang lalu..di teratak Onny dan Tok Ayah..Kehadiran cuma kaum keluarga dan 2 3 org sahabat handai..Tema Oren.. Ini dua budak hitam mmg happy bangat sebab dorg bebas melakukan apa saja.. So far, majlis berjalan lancar seperti dirancang..cuaca malam tu agak baik..nyaman je..selesai makan acara buka hadiah... Kakak dpt seluar jeans dan tali pinggang dr Maklong sekeluarga, Kasut Stacy dr Onny, Tok Ayah n Poksu, Helaian baju dr Nenek, Teddy Bear from NekSu, Set Pinggan Angry Bird dr Paklang n Aunty Yaya, Set Memasak dr Papa n Mama..Seronok dia sampai Encik Qoid tumpang main masak-masak dengan dia..hehe..next coming celebration..Birthday Qoid! xoxo
NolynQoid

Sakit...

Assalamualaikum u'olls..

Semalam tak sihat..tetiba diserang migrain (diagnosis encik Doktor)..sebenarnya saya takde migrain tapi entahlah..mungkin keletihan melampau kerana kerja yang banyak di opis+encik Qoid yang tido jam 1 pagi setiap hari+urusan rumahtangga yang tak pernah habis+perangai bos yang sengals teramat sgt+dll..so..conclusion=pls..I need holiday..again! wakaka..mayb ke Island tercantik atau tempat sejuk tertinggi..hahaha..
Kenapa Allah bagi sakit? Mesti ada sesuatu yang kita buat dan Allah tak suka..maka dia bagilah kita sakit..takpe..sakit kecil-kecilan je..Wlu sakit mcm mana pun, sabar dan berusaha mengubati kesakitan itu..Insya Allah..segalanya ujian dariNYA..
Byk post tertunggak..Insya Allah on da way juga..xoxo
*tak suka dengan org yang suka ambil kesempatan..sy tak berminat nak tolong org yang bila susah br nak ngaku kawan..*
NolynQoid

Wordless Wednesday #12

Assalamualaikum u'olls.

NolynQoid

Kecil-Kecilan

Assalamualaikum u'olls..
Memandangkan semalam hari bekerja bagi pekerja selain daripada Wilayah Persekutuan, maka, birthday anak saudara kesayangan ini terpaksa di buat pada hari bercuti akan datang..Tapi takkan x buat apa-apa kan utk her actual birthday..so..Mama dia dah belikan 3 slices of SR cakes dan mee goreng untuk sambutan kecil-kecilan...
Sambutan yang lain dijangka pada 4 Februari ni..Budak2 je yang seronokkan dengan celebration ni semua..Maklong masih dok pk nak belikan hadiah apa lah ni untuk kakak.. Semoga terus sihat sejahtera..menjadi anak yang solehah..dilimpahi rahmat dan Kurnia Ilahi..dipermudahkan jalan kehidupan dunia dan akhirat..Dan gembira selalu..Maklong luv Kakak..xoxo
NolynQoid

Wordless Wednesday #11

Assalamualaikum u'olls..
Selamat Hari Lahir yang ke-3 tahun my dear Nur Arianna Hani Binti Harun Shah..Maklong, Paklong dan Qoid doakan kakak sihat selalu..menjadi anak yang baik dan ceria macam ni selalu..amin..xoxo
NolynQoid