Tercabut Ekornya!

Assalamualaikum u'olls..

Mau kongsi sikit tentang si comel yang telah tercabut ekornye..hehe..actually seekor ikan emas encik Qoid telah tercabut ekornya atas sebab yang tidak diketahui..

Citernye begini..pada hr Ahad yang lalu, selepas kenyang dengan juadah2 rumah terbuka..sy jenguk2lah 4 ekor ikan emas dlm akuarium..niat di hati nak bagi makan..tetiba rasa mcm kurang seekor..takkanlah hilang kan..cr punye cr jumpa ia tersepit di celah-celah pokok hiasan..erm..camne blh tersepit sy pun x tau..panggil encik hubby untuk alihkan ia..tp yang sedih tu tengok ekornya yang cantik tu dah xde..

Tindakan drastik encik hubby telah meng`kuarantin'kan anak ikan ini..tapi kesian tgk dia..x blh berenang dan senget je..makan pun x boleh..




Harap-harap cepatlah ekornya tumbuh semula..blh join ikan lain berenang keriangan..menurut sumber yang sah (encik hubby ler..hehe)..ekornya dah tumbuh sikit dan blh berenang n stay still..will update soon the progress ok..xoxo

*encik hubby pg kursus 3 hr :(

NolynQoid

Comments

Popular Posts