Ahlan Wahsahlan Ya Ramadhan

Salam u'olls..

Salam Ramadhan al-Mubarak..Alhamdulillah..bertemu lagi kita dengan Ramadhan kan..dan semoga kita beroleh sejuta rahmat dlm bulan mulia ni..Alhamdulillah juga sbb sy dan encik hubby dpt menunaikan ibadah ini bersama sekali lagi..cuma syg..tahun ni masih x berpeluang mengerjakan tarawih sbb Encik Qoid masih kecil..encik hubby sorang je ke masjid..Insya Allah, ade rezeki nanti kan..

Post ini juga mau berkongsi upacara sambut Ramadhan kami..hehe..Actually, Sabtu lepas kami sepakat menyambut Ramadhan n buat makan-makan kat umah nenek dan atuk..semua ada..Che Lah n Co..sy n family..adik n family..Paksu n Co...MIL n jiran tetangga..

Tema malam tu ialah BBQ.. Antara menu malam tu yang penting dan istimewa...Ikan Bakar ala Sekinchan Ikan Bakar (thanx to Maksu)..Ayam Bakar n Nasi Goreng (Mama's Secret Recipe :p)..Mashed Potato n Coleslaw (resepi sy br belaja petang tu..laku oke..huhu)..Air tebu fresh dr kebun atuk..Agar-agar Gula Merah (Nenek's recipe)..n special of coz..serawa durian ngan roti...So..mlm tu mmg makan besar punye..semua mengerah tenaga dan bergotong royong menyediakan hidangan...


Nenek n atuk bz keluar masuk

dah start dah

Maksu with her secret recipe..marvelles

Encik Qoid sibuk cuba buat `peace' tp x jadi..hahaha

Arianna Hani buat `peace'

mama, khairul n shah..tahan nafas

encik hubby tahan nafas :p

ayam bakar..n ikan bakar

meja juadah 1

buat2 sibuk n xmo pandang kamera..wakaka

nyummy

meja juadah 2
aktiviti makan-makan
Sikit je gambar yang boleh diupload sbb sy x sempat snap gambar kerana Encik Qoid suda mengamuk mau susu..while encik hubby sibuk dengan tugas bakar membakar..Alhamdulillah..hidangan yang banyak habis dimakan dan yang seronoknya..kami dah lama tak berkumpul...Ini lah masanya mau berjumpa dan berkongsi cerita..Penat mmg penat tapi kerjasama yang kukuh memudahkan urusan kami..sepakat membawa berkat..By 10.30 pm semua dah selesai dan siap berkemas...Insya allah ada rezeki tunggu raya pulak utk berkumpul..best!best!xoxo

NolynQoid 


Comments

Popular Posts