28 July 2011

Xde Keje ;p

Salam u'olls..

Simple post mau share gambar xde keje encik hubby n encik Qoid during santai-santai kat umah..Like Father Like Son...erm...






huhu..sy tidak ada komen sbb sy tidak terlibat dlm ini gambar..haha...inilah aktiviti malam mereka dengan kamera hfon sy..tp..inilah masa dan kenangan yang akan terus diingati..Luv u both..xoxo

NolynQoid

26 July 2011

Jujurnya Kasih Mereka :)

Salam u'olls..

Post ni berkenaan dgn dua bintang hati sy..Seorang cahayamata kesayangan sy n encik hubby (dan semua) dan seorang lagi bintang hati mama (Norhasliza) dan papa (Harun Shah).. Dua org cucu Tok Ayah n Onny..

Qoid Rafif Bin Zainol Ariffin
Nur Arianna Hani Binti Harun Shah
Secara jujur..sy seronok melihat kasih sayang mereka..Jujur..Ikhlas..tiada dengki..tiada sengketa..walupun mereka berdua bukan adik beradik tapi kasih sayang mereka terlalu telus..

Mereka ikhlas berkongsi setiap barang..makanan dan minuman..kadang-kadang bergaduh dan berkasar sesama sendiri tapi tak simpan dalam hati..tak sampai seminit..mereka berbaik semula dan sentiasa saling mengingati..

Biasanya hari Sabtu dan Ahad..kami ada agenda masing-masing..so..dua sepupu ni tak berjumpa..tp masing-masing akan bertanya mana kakak (Arianna) dan mana adik (Qoid)..sweet kan...bila jumpa pagi Isnin tu bukan main seronok lagi bebudak ni..hehe..





Doa sy dan semua..semoga kasih ini terus mekar dan berterusan..saling bantu membantu dlm setiap hal..bersaing dengan sihat dalam pelajaran dan terus menjadi kesayangan dan kebanggaan kami..Semoga mereka berdua juga terus sihat sejahtera dan sentiasa di bawah lindunganNya..xoxo

NolynQoid

25 July 2011

Sudah Ketemu Pengganti :)

Salam u'olls..

Minggu ini agak memenatkan..semalam br pulang dr Melaka..dengan encik hubby yang batuk x baik-baik (ekoran jerebu dan cuaca panas..u'olls take care dan minum air bebanyak tau)..and last nite Qoid pulak start batuk..erm..

Hehe..back to da topic..kami dah jumpa pengganti utk Kaloi. Sebenarnya..sehingga ke hari ini kami masih merindui si Kaloi..entah apa lah jadi kat dia kan...tapi takpela..mungkin itu yang terbaik bagi dia sbb menurut tauke kedai ikan..Kaloi mmg takleh dok lama dalam akuarium...dia akan protes dan hantuk-hantukkan badan dia pada dinding akuarium..Dia perlu bebas..hehe..jadi kami bebaskan dia...



Qoid pilih ikan ngan encik hubby

xtau mau pilih ape


cr oksigen baru sbb yang lama punye dah rosak...Kaloi buat..haha
Kami pilih ni

encik hubby berusaha memasang benda ini sbb instruction tidak disediakan

Ikan baru Qoid...beli 2 ekor dulu


siap...
Encik Qoid tewas sblm tgk ikan baru..huhu..tp bangun drpd tido..dia excited tgk ikan baru berenang keriangan ;p
Selamat datang 2 ekor ikan emas ke dalam hidup kami..Insya Allah minggu depan mau tambah lagi dua ekor ikan emas kaler hitam..tertarik pulak tgk ikan tu bila tauke kedai ikan offer kami amik ikan tu..Dan nampaknya setakat ini air akuarium masih bersih dan ikan2 tu ok..xoxo

NolynQoid

19 July 2011

Allah Lebih Tahu

Salam u'olls..

Post ni lebih kpd sokongan yang sy mampu berikan kepada seorang insan bernama Norma..Sekarang beliau sedang bergelut dgn kanser otak stage 4..Segala usaha sedang dijalankan oleh ahli keluarga untuk memulihkan beliau dan semoga Allah memberkati setiap usaha itu..Amin.. 
Sedikit kronologi :

sumber : miera301.blogspot.com (Norma SIL's blog)

sebarang sumbangan boleh dihulurkan di :
cimb
01070068677528
Noormawati Mohd Rasif
puan Norma sebelum operation dengan anaknya Rafiq

sewaktu sihat

selepas pembedahan demi pembedahan..
Takde apa yang mampu sy katakan..hati sesiapapun pasti akan tersentuh dengan kesukaran beliau...Semoga beliau terus tabah dan kuat melawan penyakit dan semoga kembali sihat..Hanya Allah yang tahu rahsia di sebalik semua ini dan semoga segalanya dipermudahkan..Doa sy sentiasa bersama beliau..amin...xoxo

18 July 2011

Pergilah Dengan Tenang...

Salam u'olls..

Post ni berkaitan dengan ikan Kaloi kesayangan encik hubby dan Qoid..Kaloi ni kami bela selepas pemergian ikan-ikan belaan yang lain..byk agaknya..x ingat..tapi yang sy ingat..Kaloi ni paling lama..sejak encik Qoid mula berjinak-jinak dengan walker sehingga beliau boleh berlari..

Banyak sebenarnya kenangan ngan Kaloi ni..Encik Qoid..bila balik umah..perkara pertama yang dia tegur..Kaloi ni lah..suh ayah n ibu bg Kaloi makan dulu..dan Kaloi ni manja ngan encik Qoid..haha..camne tu..Kaloi ni akan menghantuk2kan badannya di akuarium..dan encik Qoid akan bercakap-cakap dlm bahasa dia dengan Kaloi..

Masa kami ke Pangkor..tinggallah Kaloi ni sendirian menjaga rumah..3 hari xde sape bagi makan..bila kami balik..dia merajuk xmo makan...haha..so..bila ke Kota Kinabalu tempoh hari..kami decide hantar Kaloi ke umah mama dan dijaga oleh Tok Ayah..dah balik dr KK dan selepas seminggu baru bawak Kaloi balik...

Tetapi..makin lama Kaloi ni makin besar..x muat dah dlm akuarium tu..Kesian pulak..Jadi kami amik keputusan untuk melepaskan beliau ke Tasik Shah Alam.. sebenarnya dah lama amik keputusan ini tapi berbelah bagi sbb kami lihat dia yang dulunya sebesar tapak tangan Qoid telah membesar menjadi sebesar dua tapak tangan encik hubby..Tapi Sabtu lepas (16/7/11), kami decide utk teruskan rancangan ini..Sedihnya..huhu





saat-saat akhir Qoid n Kaloi
kaloi during transportation...huhu

encik hubby dan Qoid berjalan seiringan..

encik hubby di saat akhir bersama kaloi..

cuba senyum dlm kesedihan..hahaha

Kaloi akhirnya dilepaskan..nampak ekor je..
sebenarnya..encik hubby yang sedih..masih melihat tempat kejadian..

masih melihat..erm....
Semoga Kaloi mendapat kegembiraan di tempat baru..sepatutnya itu lah tempat dia..tasik yang luas..makanan yang lebih baik lagi dan kehidupan yang sepatutnya..sedih memang sedih tp demi kebebasan seekor Kaloi..kami redha...huhu..lepas ni mau bela ikan emas je..xmo dah feeling-feeling sama ikan..huhu...xoxo

NolynQoid

15 July 2011

My Wonderful 27th Besday

Salam u'olls..

Memandangkan encik hubby telah pulang dengan selamatnya ke pangkuan kami, maka dapatlah sy buat post berkenaan dengan sambutan ulangtahun kelahiran sy yang ke27 pd 6 Julai yang lalu..huhu..lagi 3 thn suda masuk 30 thn..

Of coz...ucapan syukur yang amat sgt kerana sy masih lagi diberi kesempatan untuk meneruskan bakti di Bumi Allah ini..menabur kasih sayang dan cinta untuk suami dan anak..berbakti kepada mama n ayah dan terus-terusan berdiri di samping adik2..Sy x kisah dengan hadiah, yang penting..sy ade insan-insan yang paling sy syg.. 

Ucapan selamat pertama yang sy terima drpd MIL malam sebelum itu..kemudian drpd rakan Fb..Thanx u'olls..nasib baik sy sempat balas sume komen dengan jayanya wlupun pada hari sy tu sy kena g seminar berbicara fatwa kat SUK..nice seminar actually..

hadiah pertama drpd cik Emy :)
Dan petang itu, selepas pulang drpd seminar, sy pun belilah kek kecil sebiji utk celebrate ngan ofismate..pas meeting panjang lebar sama big boss...kami potong kek..nak banje lain x cukup duit..cukuplah kot kek ini...




sy yang berusia 27 thn...
Petang tu, lepas balik keje, lepak-lepak kat umah Onny sambil tunggu encik hubby..Then anak buah kesayangan sy nyanyikan lagu happy besday utk sy n mama dia (adik sy punya besday esoknya 7 Julai)..Tetiba, dia cakap.."Maklong..kakak ade beli kek utk Maklong"..sy jawab.."xde kek sbb Kita nak celebrate hari Sabtu nti"..tp dia berkeras juga mengatakan dia dah beli kek..

Lebih kurang pukul 6.30 mcm tu..puan Mama bwk keluar kek tu..haha..maknanya kakak tak tipu lah..hehe...Mama kata..dia ni mmg x leh buat suprised pun..rupa-rupanya..tgh hr tu..Mama, Azwan, Sham, Ayeed, kakak n Qoid pegi beli kek untuk kami...Thanx u'olls for the suprised celebration...

hadiah drpd mama
petang tu plak encik hubby balik n bawak another suprised...haha..kate xde hadiah..tp apapun thanx encik hubby :)




Malam tu lepas solat Maghrib, kami keluar ke Monrods Laman Seri untuk dinner n celebration kecil-kecilan lagi..haha..sambil dgr live band..




encik hubby banje tutti fruiti ganti kek..best!
Next celebration was malam masa sibuk2 ngan BERSIH n whatsoever tu..kami makan-makan kat luar ramai-ramai..acara normal ah klu ade birthday ke..atau anniversary ke...





puan mama n encik ayah yang enjoy abis the dinner


group yang enjoy abis..smpi encik hubby jeles dorg blh makan dengan tenang dan banyaknya

encik Qoid suda mengantuk

kek courtesy drpd Azwan..Tq dear :)
So..tahun ni blh dikatakan the most wonderful besday ah..sbb byk yang suprised..tp tahun2 suda pun best juga..thanx untuk sume...insya allah..panjang umur kita makan-makan lagi...xoxo

Qoid Demam Denggi

Assalamualaikum.. Sekali lagi tergendala nak sambung episod akhir mahligai kami. Sebab Qoid positif denggi.. Sebenarnya Qoid start ...