Qoid, Ayah n Ibu @ Zoo Negara

Salam u'olls...

Sebenarnya..sy n encik hubby suda lama mau bawak encik Qoid ke Zoo Negara..since dia suka tgk burung n kucing ms baby (kat zoo ade burung n kucing ke?)..tapi asyik tertangguh je sbb masa yang tidak mengizinkan selain ibu n ayah malas mau keluar di hari Ahad..hahaha

Tapi pada hari Ahad yang lalu (18/5/11), kami pun memulakan perjalanan di awal pagi lebih kurang pukul 8.30.. Dengan kelajuan 70-80 km/j..(ayah layan angin pagi)..kami sampai di Zoo Negara menggunakan laluan KESAS pada jam 9.20 pagi...lagi 10 minit baru Zoo buka..so...dengan tenang..jalan ke kaunter yang tak ramai org tu..beli tiket RM25 (entrance+butterfly farm) dan melayan kerenah Qoid yang over excited...

 
Qoid di main entrance
yang pertama ditemui was pah..pah..Qoid tak lepas pandang sbb tinggi kot..haha
Emu..malam tu bc buku ada gambar emu..so..tau lah binatang ni ape...haha
Qoid haus sbb jalan round the zoo..sian anak ibu
Ayah panggil ni madagascar..yang xde alex ngan gloria...haha
masa animal show...Qoid telah keletihan..ngamuk mau susu..so..ayah je layan tgk..
Akhirnya kami abiskan tour pada jam 12.00 tgh hari..lama tu jalan...Penat memang penat..tp enjoy..even kaki melecet sbb jalan round the zoo tp berbaloi sbb bila balik umah n tunjuk Qoid gambar zirafah..dia sebut pah..pah..

The best things was dpt spend quality time with encik hubby n Qoid sbb weekdays..kami cuma jumpa malam je..tu pun untuk beberapa jam sebelum tido n rotate the same routine..can not wait for our trip to Sabah...mau bawak Qoid naik plane...daa..xoxo

nolynqoid

Comments

  1. best kn lyn g zoo tp pnt sket sbb berjln n cuaca...

    ReplyDelete
  2. best ct..xmo naik train sbb nak tgk dekat2..haha..tp sume binatang br bangun tido..x aktif n kami plak yang aktif sgt smpi balik umah 3 org pengsan sampai petang..haha

    ReplyDelete
  3. tp naseb baik g pagi..tu pun dah panas..by afternoon balik x larat dah

    ReplyDelete

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Popular Posts