Hobi Baru Qoid

Salam u'olls....

Sy sedikit sedih n bengang sbb post sy pasal hobi Qoid hilang..huhu..camne blh hilang taktau...ni mau repost balik using draft yang ade...tp tak sama kot...

Qoid Rafif sekarang suka baca buku dan tengok Astro Ceria..bukan suka tgk kartun sgt sbb sy n encik hubby tidak mendedahkan Qoid dengan televisyen terutamanya kartun...cuma kadang-kadang waktu bangun pagi dan utk menceriakan Qoid, kami akan buka channel Astro Ceria dan Qoid akan happy dengan logo dan lagu Astro Ceria..lepas tu bila muncul kartun..dia akan buat hal sendiri n bila muncul balik logo tu dia akan tengok dengan penuh minat... sy rasa the main reason was the colour n presentation of the logo itself...colourful n attractive...

Lagi satu hobi encik Qoid adalah baca buku..buku yang ade sekarang buku binatang..buah-buahan..kenderaan..perkataan pertama saya..haha..Qoid suka membaca x kira masa..baru bangun tido..bila mau tido (ni yg sedikit x best..suda mau lelap masih blh bangun n amik buku suh ayah baca)... Ayah kata dia rajin macam ibu..(haha..ni sy suka!)..ayah plak bila Qoid suh bc buku terus berdengkur buat2 tido..haha..u notty oke encik hubby..x baik buat dia macam tu n the result was..Qoid akan pukul ayah dengan buku suh ayah bangun..(muahaha..padan muka encik hubby)..

Qoid akan membaca bila pegi umah Onni...time ni..Tok Ayah yang akan bacakan buku sebelum Tok Ayah g keje..pastu sepanjang hari..Onni akan bacakan..n then Paksu Ayeed..berbalik kepada Tok Ayah during tea time..n bila balik umah suh ibu n ayah baca.. biasanya buku yang Qoid baca ada gambar aiskrim n roti (armmm sambil menjilat jari)..buah-buahan (buah)..kucing (ann...), anjing (gung..gung), zirafah (pah..pah)..motosikal (brummm..) dan mcm2 lagi..syukur..semoga minat ini akan berterusan smpi bila-bila...

Sy masih mencari buku yang lebih baik mengikut peringkat umur dan perkembangan Qoid..malah sy suda jumpa taska yang sesuai utk hantar Qoid belajar waktu umur 4 tahun nanti..haha..encik hubby mau didik anak ini mengikut yang Rasulullah sarankan iaitu ajarlah anak anda menunggang kuda, berenang dan bermain pedang.. Insya Allah..ibu dan ayah akan usahakan...xoxo
Belajar dgn ibu

baru bgn tido mau bc buku

excited tgk kucing

ini kucing, ibu!

nolynqoid

Comments

Popular Posts