Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

Di Bawah Bayu Part I

Salam u'olls...
Alhamdulillah, sy selamat menjejakkan kaki di Kota Kinabalu dan selamat pulang ke Klang semula...Sebagai menunaikan janji, sy mau citer pasal pengalaman terbang di awan biru n di tempat org..n share gambar yang tak seberapa ini...
Flight sy hari itu jam 7.10 petang telah delayed ke pukul 7.30 petang..Puan Mama n Encik Azwan with Poksu Ayeed telah hantar sy n Qoid to KLIA..jumpa encik hubby @ airport..beliau naik ERL dr Presint 2..Lepas check in..ade 1/2 jam sblm boarding..so..bwk sume g makan Burger King..tp encik hubby telah pesan...kami kene check in @ Gate B11 kol 7...tp kol 7..kami lenggang kangkung jalan g gate B11 yang amat jauh..jalan-jalan smbil tgk kedai-kedai..  Sampai je kat Gate B11, seorang penjaga tiket bermekap tebal (bukan pramugari ye), telah menegur. KK ke?dengan nada yang kasar..kami menjawab..iye..awak tau tak..awak yang last..hahaha...now sy phm nape dia marah sgt!

Sampai je kat aerobridge..encik hubby berlari-lari anak while sy dukung Qoid...na…

Hati Sy Bukan Lagi Di Sini

Salam u'olls..
Tajuk macam gempak..haha..bukan ape..hari ni sy xde mood mau keje sebb mood holiday suda mari..gunung kinabalu bagai menanti kedatangan sy, encik Hubby n Qoid..
Kenapa sy excited sgt ni? haha.. maybe sbb : Ini pertama kali sy mau terbang jauh with encik Hubby n Qoid...paling jauh..haha..pasni mayb akan ade lebih jauh..Dah lama tak naik flight..last yang sy ingat balik beraya di Terengganu ms raya terakhir sy sebagai orang bujang..ni pun g sorang2...Ini kali pertama mau bawak encik Qoid naik flight..sy sedang risau sbb xtau samada dia boleh bertahan x penerbangan selama 2 1/2 jam tu..haha...sedangkan dlm kereta 1/2 jam pun dia sudah mula buat hal..apatah lagi bila tinggi di awan biru tu..harap-harap anak ibu enjoy the flight (worried mood)1st time mau naik Firefly Airlines...mau tgk servis bagus ke tak..berbaloi sbb tiket pegi balik was 1 cent...how lucky I am kan..huhu..(bila mau dpt lagi tiket cenggini)Mau attend wedding Encik Daus n Ms Kathy...Love Story start dr zam…

Hobi Baru Qoid

Salam u'olls....
Sy sedikit sedih n bengang sbb post sy pasal hobi Qoid hilang..huhu..camne blh hilang taktau...ni mau repost balik using draft yang ade...tp tak sama kot...
Qoid Rafif sekarang suka baca buku dan tengok Astro Ceria..bukan suka tgk kartun sgt sbb sy n encik hubby tidak mendedahkan Qoid dengan televisyen terutamanya kartun...cuma kadang-kadang waktu bangun pagi dan utk menceriakan Qoid, kami akan buka channel Astro Ceria dan Qoid akan happy dengan logo dan lagu Astro Ceria..lepas tu bila muncul kartun..dia akan buat hal sendiri n bila muncul balik logo tu dia akan tengok dengan penuh minat... sy rasa the main reason was the colour n presentation of the logo itself...colourful n attractive...
Lagi satu hobi encik Qoid adalah baca buku..buku yang ade sekarang buku binatang..buah-buahan..kenderaan..perkataan pertama saya..haha..Qoid suka membaca x kira masa..baru bangun tido..bila mau tido (ni yg sedikit x best..suda mau lelap masih blh bangun n amik buku suh ayah baca)..…

Qoid, Ayah n Ibu @ Zoo Negara

Salam u'olls...
Sebenarnya..sy n encik hubby suda lama mau bawak encik Qoid ke Zoo Negara..since dia suka tgk burung n kucing ms baby (kat zoo ade burung n kucing ke?)..tapi asyik tertangguh je sbb masa yang tidak mengizinkan selain ibu n ayah malas mau keluar di hari Ahad..hahaha
Tapi pada hari Ahad yang lalu (18/5/11), kami pun memulakan perjalanan di awal pagi lebih kurang pukul 8.30.. Dengan kelajuan 70-80 km/j..(ayah layan angin pagi)..kami sampai di Zoo Negara menggunakan laluan KESAS pada jam 9.20 pagi...lagi 10 minit baru Zoo buka..so...dengan tenang..jalan ke kaunter yang tak ramai org tu..beli tiket RM25 (entrance+butterfly farm) dan melayan kerenah Qoid yang over excited...
Akhirnya kami abiskan tour pada jam 12.00 tgh hari..lama tu jalan...Penat memang penat..tp enjoy..even kaki melecet sbb jalan round the zoo tp berbaloi sbb bila balik umah n tunjuk Qoid gambar zirafah..dia sebut pah..pah..
The best things was dpt spend quality time with encik hubby n Qoid sbb weekdays..k…

PC Baru Saya

Salam u'olls...
Dalam keadaan sy yang agak tegang minggu ini, sy digembirakan dengan kehadiran PC baru yang menggantikan PC lama sy yang telah berusia 10 tahun...PC lama byk berjasa kepada sy tetapi sy amat teruja dengan PC baru ni..haha
Berikut adalah spesifikasi PC baru sy :  Model : Acer Veriton M6610G Processor : Intel (R) Core TM i5 2300 Ram : 2.0Gb
Namun, menurut encik hubby, PC ini telah lama digunakan di kementerian tempat beliau bertugas...x kesahlah..janji sy dpt PC baru..encik hubby..sy tau anda jeles..hahaha



xoxo
nolynqoid

Saya Berhak Rasa Marah!

Salam u'olls...
Sejak 2 3 menjak ni sy agak emosi dan sensitif serta mempunyai rasa marah yang amat sgt..entahlah sebab apa dan disebabkan oleh siapa...mungkin sy ada jawapannya..dan mungkin tidak...
Sebenarnya marah adalah suatu perasaan biasa yang dihadapi manusia normal seperti sy..Siapa yang x pernah marah kan? mungkin ada segelintir manusia yang mempunyai tahap kesabaran yang tinggi.. tapi sabar ada batasannya... Adakah sy tidak berhak bersuara mempertahankan kehendak, keinginan dan pendapat sy sendiri..tp sygnya masih ade lagi insan yang suka mengambil kesempatan atas kelemahan sy yang mungkin nampak jelas..sy masih punya rasa hormat yang tinggi terhadap insan-insan sekeliling sy.. adakah disebabkan itu, sy boleh dipijak-pijak dan diperkecil-kecilkan..
Terus terang sy rimas dengan sikap dan kelakuan sesetengah org yang hanya mahu mengikut kehendak hati mereka tanpa memikirkan kesan kemudian hari kepada sy.. adakah insan-insan ini yang akan membantu menanggung kesan-kesan ini..…

Bersediakah saya?

Salam u'olls...
Hari ni sy dikejutkan dengan  berita pemergian Allahyarhamah ibu kepada seorg kawan yang akan mendirikan rumahtangga 3 minggu lagi.. Sy pasti..dia amat terkilan kerana ibu yang disayanginya tidak akan berada di sisi nya pada hari bahagianya..sy mendapat makluman bahawa majlis akan tetap diteruskan tetapi pastinya majlis itu hilang serinya..apapun..sy harap sahabat ini akan tabah menempuh hidup baru...Al-Fatihah..
Pelik bukan bila tiba-tiba sy merasakan bahawa sudahkah sy bersedia menghadapi kehilangan besar ini...mampukah sy..redhakah sy dengan keadaan ini...entahlah..tetapi sesungguhnya mengingati kematian itu adalah harus dan semoga kite mampu menghadapinya dengan iman dan takwa...
Sy juga agak risau dengan sikap seorg kenalan yang berubah laku sejak akhir2 ini...sikapnya agak pelik dan agak menjengkelkan..dan kata-katanya agak merunsingkan sy..kata org buang tebiat..tp siapalah sy utk menafsir sikap itu..sesungguhnya ALLAH itu maha mengetahui.. 
bersediakah sy dr se…

Hari-Hari HARI IBU

Salam u'olls..
Hari ni 8 Mei 2011 adalah hari ibu...so..di kesempatan ini mau ucap Selamat Hari Ibu kpd my dearest mom, my MIL, my sis, my Maksu (u'olls knows who u are), my biras kak Azzla, frens...Ct Syarizwa, QasehMansya, my followers LyzErol and bloggers..
So, byklah hotel  n restaurant buat buffet n hi tea for this celebration..last year kami celebrate kat Cameron Highland..but this year cuma ate dinner together @ JM Briani Tesco Shah Alam...
Celebration lebih berbentuk kepada berkumpul, makan-makan, borak2 sbb bukan selalu kami ada masa utk lepak n jumpa. masa celebration ni je lah kami dapat gelak2 n cite kisah yang jarang kami dapat shared especially pasal citer encik Harun Shah layan cite Tamil klu boring..hahaha...suprised...n tgk PakChik Esyam setelah mendapat kerja baru..weee...
So, celebration lebih bersifat reunion..best bgt! Yang penting setiap hari kite kene hargai ibu kite...pada yang tiada ibu, sekurang-kurangnya...kite pernah ada ibu n semoga ibu kita tenteram d…

Anniversary Trip to Pangkor

Salam u'olls....
sy masih letih dan penat melayan kesesakan lalulintas sewaktu pulang dr Pangkor semalam tp hari ni masih kena masuk keje..hehe..jadi..mood cuti masih ade..mau share psl trip ke Pangkor sempena dengan ulangtahun perkahwinan kami yang ke2..
Alhamdulillah..masuk tahun ni suda 2 tahun kami melayari kehidupan rumahtangga..byk pancaroba dan mcm2 perlu dilalui..at the same time..byk yang kami capai dan x kurang juga terlepas...tapi rezeki di tangan ALLAH..kami yakin dengan rahmatnya...
So, pd pagi 30 April yang cerah..kami memulakan perjalanan menuju ke Pangkor menggunakan laluan tanpa tol iaitu laluan Kuala Selangor-Lumut..lancar tapi biasalah..banyak lampu isyarat..sempatla singgah sebentar di TESCO Kuala Selangor beli kudapan...hehe..lebih kurang pukul 2.30 petang kami selamat tiba di Jeti Lumut
Selepas beli tiket feri yang berharga RM10 seorg pegi balik, kami naik feri..perjalanan mengambil masa lebih kurang 1/2 jam menuju ke jeti pangkor.. Sampai jeti Pangkor, kami amik…