Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

Selamat Hari Lahir Cahayaku

Assalamualaikum u'olls..
Hari ni ulangtahun kelahiran encik hubby Zainol Ariffin bin Ab.Lah Sani yang ke28..

Semoga awak terus dikurniakan kesihatan yang baik, dilimpahi rahmat dan perlindungan Ilahi, dipermudahkan segala urusan, sentiasa mendapat kegembiraan dan kebahagiaan dan semoga terus panjang umur..Lyn & Qoid Love U So Much..xoxo
NolynQoid

Dinner @ Pak Ngah Sup Utara

Assalamualaikum u'olls..
Post tentang makan lagi..hihi..Dah lama mengidam makan sup..Dah 2 kali pegi tutup plak..Pak Ngah Sup Utara ni kedai biasa je kat tepi hway LDP menuju Puchong..Kalau tak silap, nama kampung, Kampung Kenangan..Terletak kat Jalan Masjid..Kena masuk ikut Shell tepi LDP tu..Buka Isnin hingga Sabtu dr jam 12.00 tgh hari-12.00 malam..Actually, encik hubby yang jumpa tempat ni..dan sekarang memang tempat feveret kitorang..

Makan kat sini murah dan sedap..Sanggup tu lepas Maghrib pegi makan malam kat sini..Ada macam-macam jenis sup. Rasanya memang tak sama langsung dengan Ani Sup Utara tu..So, kalau berminat boleh cuba..xoxo
NolynQoid

Preggy

Assalamualaikum u'olls..
Tadi tgk gambar kawan yang sedang preggy kat FB..Ya Allah..Cantiknya dia..teringat zaman sy preggy dulu..langsung tak cantik..tak gorjes dan selekeh..bak kata encik hubby..balik-balik seluar tu..balik-balik baju tu..make up langsung takmau..tudung tak gosok pun takpe..haha..pernah ofismate tegur..nampak ko ni selebeh sgt lah Nda...haha Memandangkan sy menjalani pembedahan masa melahirkan Qoid dulu..terpaksalah berehat barang setahun dua lagi..(hehe)..Insya Allah, perancangan untuk menambah cahaya mata hanya akan dibuat setelah Qoid masuk umur 3 tahun..so..by da time umur dia 4 tahun dah ade adik dan diharap dia boleh jadi abang yang baik ;)
NolynQoid

Wordless Wednesday #6

Assalamualaikum u'olls...
NolynQoid

Dinner @ Subway

Assalamualaikum u'olls..
Last nite dinner @ our feveret place ~ Subway~ Nape feveret? sebab ada kupon free every month..haha..tapi malam tadi sedikit hampa sebab ~ kerana kupon itulah kami tak dapat kalendar plus kupon free for next year..huhu..kuciwa kene spend RM30 above utk dapatkan kupon tu..takpe..masih dlm misi mencari kupon free..haha


Memang kalau malas..ni lah tempat kami terjah untuk dinner..nasib baik si Qoid jenis makan apa sahaja yang ibu n ayah makan..senang..Dah 2 3 kali mau pegi makan sup tapi kedai asyik tutup je..nti bila dah dapat makan sup+sambal kicap yang best tu saya upload k..xoxo
*ngidam makan pulut mangga tak dapat lagi :(
NolynQoid

Dinner @ Manhattan Fish Market

Assalamualaikum u'olls..
Lama tak update sbb takde bahan..erm..hidup bz dengan naik turun tangga rumah, masak, makan dan tidur..Pagi esok masuk keje sampai petang then ulang perkara yang sama..Penat..Takpe..Minggu ni cuti 3 hari..boleh berpoya-poya dengan encik hubby dan Qoid sementelah bonus+gaji masuk ;)
Malam tadi, for da 1st time makan kat Manhantan Fish Market..Saje nak ubah selera..sebelum pegi survey dulu menu kat website dia..so far harga reasonable dan nampak menarik..So, decide ke Jusco Bukit Tinggi sambil shopping barang Qoid.


Wordless Wednesday #5

Assalamualaikum u'olls..
~Semoga Kasih dan Cinta Ini Terus Abadi~
NolynQoid

Bowling Lagi

Assalamualaikum u'olls..
Gila Boling! haha..actually ni aktiviti keluarga..dah banyak kali plan tapi tak berkesempatan sebab masing-masing ada agenda.. tp lastly..tanpa proper plan dapat juga lah buat aktiviti ni cuti Sultan Selangor hari tu..and so suprised semua hadir walaupun Pakchik Esyam amik masa 1 game untuk sampai..adooii...


Booking 2 lane je dan kami main 2 game setiap sorang..hentam sajalah..huhu..oklah..aktiviti hujung minggu dan luang masa sama-sama




  Lepas ni ada plan mau main boling lagi..tunggu semua org free..release tensen!xoxo
* Sejak 2 3 menjak ni macam2 hal berlaku..hmmmm...
NolynQoid




Suka-Suka Main Boling

Assalamualaikum u'olls..
Actually aktiviti ni dah lama..masa encik hubby pegi kursus kat Tanjung Tuan Regency, Port Dickson..Sy jadi bujeng sekejap..hehe..tinggalkan Qoid dgn Onny utk aktiviti jabatan..First time join sebab sebelum ni lebih suka balik umah jumpa encik hubby dan Qoid..kesian plak dengan ofismate dok ajak join dorang..Dengan izin encik hubby..pergilah sy ke Ampang Superbowl, Klang Parade pada 1 Disember 2011..
Sy team up ngan Emy dan Faiz..pakai kaler Pink..muahaha..berjaya paksa Emy n Faiz pakai Pink..wakaka..thanx sbb sayang akak adik-adik..keh..keh..(camne blh terpedaya)... Lama sgt tak main boling..so score pun yang ade..kira ni sesi warming up sbb sy terpilih wakil boling jabatan..hahaha..bolehlah..main suka2 dan sebagai tambahan SKT 2011..
Memandangkan encik hubby takde hari tu..sy bawaklah pom pom girl sy and pom pom boy..hahaha
Insya allah akan all out masa game 24 hb nti..ade lagi citer boling pasni..kali ni sama family tercinta..xoxo
NolynQoid

Redha Isteri..

Assalamualaikum u'olls..
Kadang2 bila kita lupa..pasti ade yang akan ingatkan..suami lupa..isteri ingatkan..isteri lupa..suami ingatkan..Indahnya hidup rumahtangga...saling ingat-mengingati..saling faham memahami..seorang isteri mesti dpt redha suami tapi redha isteri tak penting ke?
Bagaimana pula dengan suami? Adakah suami terlepas dari tanggungjawab mencari redha isteri? Sebahagian mereka yang bercakap atas nama agama terkadang mengeluarkan pandangan-pandangan yang berlainan dengan apa yang ada dalam Al-Quran dan Hadith, dua sumber utama agama yang suci ini. Contoh yang ingin saya kongsi bersama dalam tulisan ringkas ini ialah - adakah hanya isteri perlu berusaha mencari redha suami? Adakah suami-suami diberikan kekebalan dalam Islam untuk berehat dan meletakkan semua tanggungjawab ke atas bahu isteri dalam mencari kebahagiaan rumahtangga? Sudah pasti jawapannya tidak.
Dengan ringkasnya, kita dapati secara jelas bahawa Al-Quran menyuruh kedua-duanya (suami dan isteri) aga…

Aurat Dalam Islam

Assalamualaikum u'olls..
Hari ni mau share sikit pasal aurat ni sebab kebelakangan ini byk juga teguran di FB berkaitan aurat wanita..Cari punye cari akhirnya jumpa pamplet drpd Jabatan Dakwah JAIS untuk dikongsi bersama..

PENGERTIAN AURAT
* Aurat diambil dr perkataan arab `Aurah' yang bermaksud KEAIBAN. * Dari istilah feqah, sebahagian tubuh badan seseorang yang wajib ditutup dan dilindungi dr pandangan.
PERINTAH MENUTUP AURAT
Firman Allah SWT dlm surah Al-Ahzab ayat 33 yang bermaksud :
"Dan hendaklah kami tetap diam di rumah kamu serta janganlah kamu mendedahkan diri seperti yang dilakukan oleh orang-orang jahiliah zaman dahulu ; dan dirikanlah sembahyang serta berikanlah zakat; dan taatilah kamu kepada Allah dan RasulNya. Sesungguhnya Allah (perintahkan kamu dengan semuanya itu) hanyalah kerana hendak menghapuskan perkara-perkara yang mencemarkan dari kamu wahai "ahlul bait" dan hendaklah membersihkan kamu sebersih-bersihnya (dari segala perkara yang keji)"
Firm…

Wordless Wednesday #4

Assalamualaikum u'olls..
NolynQoid

Qoid 1st Timer!

Assalamualaikum u'olls..
Again post dah nak basi..hikhik..bz @ opis dan kat umah..maklumlah..hujung tahun ini..so..ni officially 1st post for Disember..Aiyark! sekejap je dah abis setahun..tak sempat nak pejam celik pun sbb cepat sgt kan masa berlalu..lagi 27 hari dah abis tahun ni..
Post ni nak share for da 1st time bawak Qoid tengok wayang..Happy Feet  2..perlbagai perasaan bercampur baur utk ayah n ibu ni..How is it he will be behave dalam tu..mengamuk ke..menangis ke..takut ke atau over excited ke..huhu
Pagi Ahad tu dimulakan dengan Breakfast @ McD.. kegemaran encik Hubby..terbang RM20 for breakfast untuk Family Breakfast tu..tapi kenyang sampai tengah hari..
Lepas makan, terus g TGV untuk tengok ade tiket ke tak..dapatlah tiket early bird..tapi harga RM9..memang ye harga early bird gitu? Lama sgt tak tengok wayang..smpi harga tiket pun tak tau dah..


Lepas beli sebungkus popcorn dan sebotol mineral..masuk dalam panggung dan buatkan Qoid susu..hehe..umpan..while dia menyusu..show pu…